Szabó Tibor: „Otthonra találtunk Szombathelyen.”

bz • 2012. február 21., kedd •
Letette állampolgársági esküjét Szabó Tibor, az Erdélyből Szombathelyre származott színész, a Weöres Sándor Színház társulatának tagja. Lapunknak elmondta: „felemelő pillanat volt, amikor értünk szólt a Himnusz.”
Szabó Tibor: „Otthonra találtunk Szombathelyen.”

Letette állampolgársági esküjét Szabó Tibor is kedden délelőtt a szombathelyi Városházán. Rajta kívül felesége, Bálint Éva színésznő és még négyen tettek fogadalmat. Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntötte az ünnepelteket, köztük Szabó Tibort, a Weöres Sándor Színház színészét, aki a romániai Kárászteleken született, később több erdélyi társulatnak is tagja volt. A 2006-ban Jászai Mari-díjjal kitüntetett színművész a kezdetektől tagja Szombathely új színházának.

A polgármesteri köszöntő és az eskütétel után a Frisss.hu kérdésére Szabó Tibor elmondta: rég várt erre a pillanatra. Mint fogalmazott, mindig irigyelte az élsportolókat, akikért a himnusz szólt. Most értük szól és ez felemelő, megismételhetetlen pillanat – tette hozzá. Szabó Tibor szombathelyinek gondolja magát, amióta a vasi megyeszékhelyre költözött. "Otthonra találtunk itt, családot alapítottunk, várjuk a következő gyermeket, ha nem sértek meg vele senkit – mondta – akkor tősgyökeres szombathelyinek mondom magam."

közösség

további frisss

lap tetejére