Repülővel érkezik a Hollywood Classics házigazdája

Frisss • 2013. szeptember 06., péntek •
Szeptemberben újra Szombathelyen Vásáry Tamás, új, gyerekbérletet vezetnek be, de gőzerővel dolgoznak az V. Hollywood Classicson is. Évadnyitó sajtótájékoztatón jelentette be Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója a következő időszak programjait.
Repülővel érkezik a Hollywood Classics házigazdája

Még minket is meglepett az Iseumi Szabadtéri Játékok sikere –utalt vissza Mérei Tamás a nyári pörgésre, hozzátéve, hogy rekordszámú fizetőnéző, világhírű szereplők és sok-sok pozitív visszajelzés erősítette meg a zenekarban, továbbra is szükség van a nyári játékokra.

Az idén ötvenegy éves zenekar a következő időszakban sem hagyja kultúra nélkül a szombathelyi közönséget, a szimfónia bérlet nyitóelőadását Vásáry Tamás vezényli majd. –Bár egy rajongó idős hölgy a „Vásáry80” után megkérdezte, hogy a karnagy úr most nyugdíjba megy-e, biztosíthatok mindenkit, ha valaki, akkor Vásáry Tamás soha nem fog nyugállományba vonulni- hangsúlyozta Mérei. Ugyancsak új kezdeményezés a Szavak Szimfóniája sorozat, melynek első beszélgetéséről a frisss.hu is beszámolt, szeptember 18-án a zenekar egyik meghatározó arcával, Menyhárt Péterrel hallhatnak beszélgetést. Hamarosan megjelenik a zenekar negyedéves lapjának következő száma, és készülnek a bérletes előadásokat népszerűsítő kiadványok is. -A zenekar idén egy újabb bérlettel, a Zenemanók bérlettel elsősorban óvodásoknak, és kisiskolásoknak ajánlják, a cél, hogy a kicsik játékos módon ismerkedjenek a komolyzenével, ha kell, beöltöznek az előadók, így csalogatva be a legifjabb közönséget a Bartók Terembe.

Idén is lesz Hollywood Classics, az időpont is megvan már, október 18-án, 19-én, és 20-án, háromszor rendezik meg a filmzenékre épülő vörös szőnyeges, James Bond báros estet a Bartók Teremben. Mérei dalcímeket is említ, a legújabb James Bond filmből a Skyfall, Da Vinci kód, Egy asszony illata, I love you baby. A sztárvendég ezúttal Szolnoki Péter, a Bon-bon énekese, valamint Ujvári Timi, helyi népszerű énekesnő is. A műsorvezető páros ezúttal Ullmann Mónika és Harsányi Levente lesz majd. Harsányi Levente oly annyira elfoglalt, hogy Kecskeméten is fellép aznap, így az egyetlen megoldás, hogy repülővel érkezik Szombathelyre szponzoroknak köszönhetően. –Hogy az ejtőernyős leszállást vállalja-e, azt még nem tudjuk, de reménykedünk-mondta a sajtótájékoztatón a zenekar igazgatója.

közösség

további frisss

lap tetejére