Ránk zúdulnak a programok

Frisss • 2013. október 11., péntek •
A legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki megtalálhatja a magának tetszőt az AGORA őszi-téli programkínálatából. Ákos és Aradszki, Ocho Macho és Presser Gábor, 50 éves Sportház és 40 éves Savaria Mozi. Az évet a már hagyományos rockbuli, majd a Fő téri parádé zárja.
Ránk zúdulnak a programok

október 11. péntek 21.00

AGORA – Savaria Filmszínház

EURÓPA KIADÓ koncert

Vendég a SOULWAVE zenekar

Több mint 20 év után új lemezzel jelentkezik a ’80-as évek legendás magyar underground zenekara, az Európa Kiadó. A banda egy igazi nosztalgia koncerttel vár mindenkit, ahol az új anyagról is ízelítőt kaphat a nagyérdemű.


október 12. szombat 17.30  

 AGORA – Művelődési és Sportház

TANKCSAPDA, DEPRESSZIÓ, ROAD, KOWALSKY MEG A VEGA koncert

Október elején országjáró közös turnéra indult a Road és a Kowalsky meg a Vega. Jó hír, hogy Szombathely a második állomás. Az meg még ennél is kellemesebb infó, hogy nem csak ők érkeznek az Agora-MSH-ba, hanem a Tankcsapda és a Depresszió is. A fesztiválon több jubileum is ad okot az ünneplésre: a Tankcsapda húsz, a Depresszió tízéves idén. Lukácsék Amszterdamban és Brüsszelben léptek színpadra a minap, mindenhol a Rockmafia Debrecen című, új, tavaly novemberben megjelent lemezt népszerűsítették. Illik ez alkalomból megjelenni, egy jót zúzni, arénahangulatot teremteni az egészestés fesztiválon. A négyes rock kombó hosszútávú élményt garantál.


október 19. szombat 19.00  

 AGORA – Művelődési és Sportház

TÁNCDALFESZTIVÁL

A műsorban elhangzanak a 60-as ,70-es, 80-as évek legnépszerűbb slágerei, melyek visszaidézik a legendás táncdalfesztiválok hangulatát. Az élőzenét szolgáltató Abrakazabra Zenakar Magyarország egyik legsikeresebb party-zenekara, a legelismertebb előadókat kíséri koncertjeiken. Közreműködnek:Aradszky László, Bakacsi Béla, Harangozó Teri, Kovács Kati, Koós János, Dékány Sarolta, Soltész Rezső
Zene: Abrakazabra Zenekar


október 20. vasárnap

AGORA - Savaria Filmszínház     

Családi Zenés Játszóház


október 23. szerda

Belváros-Városháza     

Városi megemlékezés


október. 24. csütörtök

AGORA - Savaria Filmszínház     

Isteni Műszak - díszbemutató


október 28-31.   

AGORA - Gyermekek Háza 

Őszi szünidei tábor


nov.4-nov. 15.   

AGORA és Városi intézmények 

Szent Márton Ünnep rendezvényei


november 7. csütörtök 19.00   

AGORA - Művelődési és Sportház

Benkó Dixiland Band koncert

Az 1957-ben alakult Benkó Dixieland Band a világon az egyik legjobb, Magyarországon a legnépszerűbb jazz együttes. Már első lemezük aranylemez lett. Hazai fesztiválok és versenyek sorát nyerték, számos kitüntetést mondhatnak magukénak. Koncertjeiken tízezres hallgatóság előtt olyan világsztárokkal dolgoztak már együtt, mint pl. az amerikai Milt Jackson, Freddie Hubbard, Al Grey, Buddy Tate, Joe Newman, Buddy Wachter, Henry Questa, Joe Muranyi, Eddy Davis, Cynthia Sayer, Harry Sweet Edison és mások.


november 9. szombat

Fő tér     

Márton napi kirakó


november 9. szombat

Bartók Terem     

Szent Márton Napi Díjkiosztó Gála


november 9. szombat

AGORA - Művelődési és Sportház     

ISIS Dance Open


november  14. csütörtök

AGORA-Savaria Filmszínház     

Artmozi Egyesületi ülés


november 15. péntek 21.00 

AGORA - Savaria Filmszínház

Supernem, Alvin és a Mókusok koncert

Mindent felforgató közös turnéra indul két klub- és fesztiválkedvenc zenekar, az Alvin és a Mókusok és a Supernem. Az első koncert szeptemberben, Budapesten a Parkban, vidéki állomások novemberben.
Az ugrálós és szellemes rockzene kedvelőinek két kedvenc zenekara szeptember 21-én lép fel a Budapest Parkban - pontosan hét évvel legutóbbi közös fellépésük után -, aztán jönnek a további közös állomások: november 8-án a győri Bridge, november 9-én a zalaegerszegi Keresztúry ÁMK, november 15-én Szombathely és a Mozi, november 16-án Székesfehérvár és a Fezen klub, majd zárásként december 7-én a megújult veszprémi Expresszó.
 


november 15. péntek  19.00

AGORA-Művelődési és Sportház 

Presser Gábor koncert

A zeneszerző hosszú pályafutásának majd minden fejezetéből idéz majd, de nem csak a dalokat

játssza, hanem kis történeteket is mesél hozzá.   A mostani koncert exkluzivitását tovább fokozza, hogy olyan, általa is nagyra becsült vendégeket hívott meg, mint  Falusi Mariann és Szabó Tamás.  Jegyek elővételben az AGORA Jegyirodában vásárolhatók.


november 16. szombat    19.00   

Republic 67 koncert

AGORA - Művelődési és Sportház

Egy ország döbbent meg februárban hazánk egyik legnépszerűbb popcsapatának, a Republic együttes frontemberének, Cipőnek halálhíre hallatán. A gyászból felgyógyulás közepette a rajongókat az a kérdés is foglalkoztatta, hogy mi lesz a zenekarral Cipő nélkül? Hosszas találgatás után a management fontos bejelentést tett. Cipő emlékének tisztelegve elindul a Republic 2013-as szuper koncert turnéja “Éljenek a dalok!!!” címmel. A 2 órás megakoncerten Cipő helyébe egyik legjobb barátja, a mindenki által a 90-es évekből jól ismert Sípos F. Tamás áll. A koncerten a csapat slágert slágerre halmoz, hiszen a 120 percesre felhúzott show-ban csak az elmúlt két évtized tuti sikerei hangzanak el. Ki ne emlékezne a “Repül a bálna” vagy a Szállj el kismadár” vagy a “16 tonna fekete szén” vagy éppen a “67-es út” című megaslágerekre?


november 22. péntek 19.00  

AGORA – Művelődési és Sportház

HATTYÚK TAVA – A Kijevi Balett előadása


A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkciókkal örvendeztetik meg a közönséget. A méltán híres társulat Magyarországra látogat és a Balett történelem legnagyobb klasszikusában a Hattyúk Tavában láthatjuk kiteljesedni a felülmúlhatatlan táncművészek tánctudását. A több mint 40 főből álló csapat ebben az évben közel 50 alkalommal lép fel Közép Európában.


november 23. szombat 21.00

AGORA - Savaria Filmszínház 

Quimby koncert

Az immár 22 éves Quimby hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, koncertjei, színházi fellépései egyaránt eseményszámba mennek. Olyan formáció melynek lemezeire, zenéire és – ami legalább ennyire fontos – szövegeire nem lehet nem odafigyelni. A Quimby 2013 őszén egy sajátos rég nem látott klubkoncert keretében ismét Szombathelyre látogat.


november 23. szombat 17.00   

AGORA - Művelődési és Sportház

MSH 50 Gála és kiállítás megnyitó

50 éves Szombathely legendás Sportháza, amely most az AGORA - Művelődési és Sportház nevet viseli. Exkluzív kiállítás megnyitó és a múltat felidéző gála várja az ünnepelni vágyókat.


november  28. csütörtök  

AGORA - Művelődési és Sportház

Abigél - színház


november 30. szombat   19.00

AGORA - Művelődési és Sportház 

Ungaresca Táncegyüttes műsora


december  1. vasárnap 10.00

AGORA - Művelődési és Sportház 

Családi zenés Játszóház


december  1. vasárnap 19.00

AGORA - Művelődési és Sportház     

Korda György életmű koncert

Korda György 55 éve alkot, dolgozik, énekel, és minden kérésnek eleget tesz, ha a közönségről van szó. A közönség iránti feltétlen szeretetének és alázatának is köszönhető, hogy az 1958-ban először színpadra lépett előadóművész a mai napig óriási népszerűségnek örvend mind a fiatalok, mind az idősebbek körében.


december 6. péntek 19.00

AGORA – Művelődési és Sportház     

Magna Cum Laude koncert
 


december 8.  vasárnap 19.00   

AGORA - Művelődési és Sportház

Energy Dance Team Gála


december 13. péntek 19.00

AGORA – Savaria Filmszínház

KISCSILLAG koncert Lovasi András most már egyetlen zenekara ismét a moziban, hosszabb szünet után. Lemez és klip készítés okozta rövidebb csend után egy annál hangosabb koncerttel!


december 14. szombat 19.00

AGORA – Művelődési és Sportház 

ÁKOS koncert

Exkluzív koncert, egyedi, jubiláló helyszínen! A Kossuth-díjas Ákos a Karcolatok című lemezét eleveníti fel sajátos akusztikus hangszerelésben. Egyedi alkalom, egyedi élmény!


december  17. kedd   

AGORA - Gyermekek Háza

Écsi Gyöngyi: Betlehemes játék


december   

AGORA - Művelődési és Sportház 

Centrál Színház - Hét boszorka


december

AGORA - Művelődési és Sportház     

Karácsonyi ajándékműsor


december 26. csütörtök  21.00

AGORA – Savaria Filmszínház 

Reggaekarácsony

Év végi reggae hagyomány a Ladánybene 27 zenekarral és a helyi erők képviseletében a Tohu-Bohuval!


december 27. péntek  19.00

AGORA - Művelődési és Sportház

Csepregi Éva koncert


december  28. szombat   18.00

AGORA - Művelődési és Sportház 

Ó-évbúcsúztató Rockbuli

Fellépnek: Ossián, Kárpátia, Lord


december 29. vasárnap

Ocho Macho születésnapi koncert


december 30. hétfő   18.00

AGORA - Művelődési és Sportház

RETRO előszilveszter   


december 31. kedd    20.00

Fő tér 

Városi Szilveszter

közösség

további frisss

lap tetejére