Muppets a mozikban - 2. heti mozibemutatók

HÁ • 2012. január 12., csütörtök •
A csütörtöki nap már jó pár éve egybefonódott a mozipremierek napjával. A szomorú hír csak annyi, hogy ebből vajnyi kevés jut el a két szombathelyi moziba. Ezen a héten premierként kapunk, egy nagyon kellemes családi vígjátékot - Muppets a mozivásznon.
Muppets a mozikban - 2. heti mozibemutatók

(Forrás: screerant.com)

A filmben Walter -az Így jártam anyátokból már jól ismert Marshall Ericsen, azaz Jason Segel -, a világ legnagyobb Muppet-rajongója. Amikor megtudja, hogy a gonosz olajmágnás Tex Richman (Chris Cooper) le akarja rombolni a Muppet Színházat, testvérével, Garyvel (Jason Segel) és annak barátnőjével, Maryvel (Amy Adams) elhatározzák, megszerzik a színház megmentéséhez szükséges 10 millió dollárt és összehozzák A Valaha Volt Legnagyobb Muppet Jótékonysági Akciót.

A Muppetek azonban szétszéledtek, mind saját útjukat járják: Topi Maci egy renói kaszinó tribute bandájában, a Moopetsben játszik, Miss Röfi teltkarcsú-divatszerkesztő a párizsi Vouge-nál, Animal egy Santa Barbara-i klinika dühterápiás kezelésén vesz részt, Gonzó pedig feltörekvő építőipari vállalkozó. Elindulnak tehát, hogy összetrombitálják a régi bandát és egy utolsó show-ra összeállítsák a régi csapatot.

Ezen kívül természetesen még sok filmet mutatnak be a hazai mozikban. Ugyanis egyes filmszínházakban teret adnak a német- magyar kooperációs romantikus vígjátéknak Retró szerelem címmel. 1988, balatoni úttörőtábor: Doreen és Isabell 17 éves ikrek, Kelet-Németország vidéki területéről utaznak ide edzőtáborba. Mindketten keményen dolgoznak, hogy sikeres evezősként bekerüljenek az atléta-képzőbe. Még a táborba vezető úton összetalálkoznak egy csapat hamburgi, azaz nyugat-német fiatallal. Doreen egyből beleszeret az egyik fiúba. A lányok edzője és úgy általában a külvilág szerint a kettőjük közötti kapcsolatnak még csak a gondolata is botrány. Bár Isabell megérti Doreent, mégis ekkor történik meg először, hogy a két testvér nem oszt meg mindent egymással, véleményük és vágyaik különböznek, miközben szembesülniük kell életük eddigi legnehezebb döntésével.

Valamint megtekinthetünk egy kellemes amerikai krimit, a Texas gyilkos földjén címmel. Sounder texasi gyilkossági nyomozó, partnere, Heigh New Yorkból érkezett. Egy szadista gyilkos után nyomoznak, aki megcsonkított holttesteket hagy a közeli mocsárban. Habár ez nem a kisvárosi rendőrség jogkörébe tartozik már, Heigh mégsem tud felhagyni a nyomozással, Sounder akárhogy is próbálja lebeszélni róla. A gyilkos azonban megváltoztatja a játékszabályokat, most már ő vadászik a nyomozókra, és mindig egy lépéssel előrébb jár a rendőröknél. Végül egy helyi lánynak, Anne-nek is nyoma veszik, és elkezdődik a harc az idővel, hogy még életben legyen a lány, mire megtalálják.

 

közösség

további frisss

lap tetejére