Megalakult a Weöres Sándor Asztaltársaság

Frisss, wssz • 2013. június 24., hétfő •
Weöres Sándor: Szent György és a Sárkány szombati díszbemutatója előtt tartotta alakuló közgyűlését a Szombathely meghatározó közéleti személyiségei által életre hívott Weöres Sándor Asztaltársaság.
Megalakult a Weöres Sándor Asztaltársaság

Fotó: www.wssz.hu

Szerkesztőségünk tagja Farkas Eszter is részt vett az alakuló ülésen. A Weöres Sándor Asztaltársaság elnökének Szőcs Géza költőt, alelnökének dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténészt, titkárának Barták Balázst választották meg a tagok az alakuló közgyűlésen. Elnökségi tagként Nagy Cili és Trokán Péter színészek vesznek részt a társaság munkájában. A Számviteli Bizottság elnöke Komondi Péter, tagjai Ölbei Lívia és Józing Antal. Az elnök: Szőcs Géza

Részlet a társaság alapszabályából:

„A Weöres Sándor Asztaltársaság az alapító tagok elhatározásából Weöres Sándor szellemi örökségének ápolására, megismertetésére, szellemiségének bemutatására, az ezekkel kapcsolatos tevékenységek ösztönzésére jött létre.

A WSA célja, hogy Magyarországon Weöres Sándor életművét, sajátos gondolkodásmódját, bölcseletét megismertesse és szellemiségéhez közelálló tevékenységeket támogasson, illetve az ezzel foglalkozó vagy eziránt érdeklődő személyek, közösségek számára fórumot teremtsen.

Az előzőekben meghatározottak kiteljesítéséért minden olyan eszközt és módszert alkalmazni kíván, amely nincs alárendelve politikai és pártérdekeknek.

Összejöveteleivel, rendezvényeivel a fenti célokat közvetíti minden olyan közösségnek és egyénnek, amely és aki azokkal rokonszenvez vagy közeledni kíván azokhoz, javaslataival, elképzeléseivel hozzá kíván járulni elérésükhöz. Kiállításokat, művészeti bemutatókat, előadásokat, hangversenyeket, beszélgetéseket szervez, könyvek, albumok, időszaki kiadványok kiadását kedvezményezi. Nemzetközi kapcsolatokat épít ki.

Az írásos és elektronikus médiában tevékenységéről rendszeresen közleményeket tesz közzé, véleményt nyilvánít.”

közösség

további frisss

lap tetejére