Könyvtári napok – nem csak könyvekkel

• 2020. október 02., péntek •
Gazdagon illusztrált gyógynövényes könyvek kiállítása, egy generációkutató aktuális témájú előadása, helytörténeti program és kreatív foglalkozás is szerepel a Berzsenyi Dániel Könyvtár jövő heti kínálatában, hiszen az intézmény idén is csatlakozik az Országos Könyvtári Napok programsorozathoz.
Könyvtári napok – nem csak könyvekkel

A 2020. október 5–11. között megvalósuló események szlogenje: KÖNYVTÁRAK AZ EMBERÉRT – ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT! Az Informatikai és Könyvtári Szövetség 30., illetve az Országos Könyvtári Napok 15. születésnapja köré szerveződnek a 2020-as rendezvények.

 Szemezgetés az Országos Könyvtári Napok szombathelyi programjaiból:

október 5-től: Gyógyító könyvek – kiállítás orvosi, gyógynövényes témájú ritka kötetekből, muzeális dokumentumokból (1. emeleti hírlapolvasó). A tárlat megtekinthető 2020. október 31-ig

október 6.: 17.00 Generációk harca – Hogyan értsük meg egymást? – Steigervald Krisztián generációkutató előadása a 4. emeleti előadóteremben

október 8.: 18.00 A szépnek legilletékesebb és leghűbb ápolói: 135 éves a Szombathelyi Szépítő Egyesület (kiállításmegnyitó)

október 10.: 10.00-től Kreatív sarok – fejtörők, barkácsolás, hogy az új ismeret saját felfedezés, öröm legyen (gyermekkönyvtár).

október 11. (vasárnap): 15.00 Ember a fán – zenés irodalmi délután Kollár-Klemencz Lászlóval

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár által szervezett könyves események – a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében tett óvintézkedések betartásával (távolságtartás, maszkviselés, kézfertőtlenítés) – valósulnak meg.

Fotó: digitalhungary.hu

közösség

további frisss

lap tetejére