Olvass velem!

sklara. • 2011. december 19., hétfő •
Olvass velem! – hat Vas megyei könyvtár csatlakozott mostanáig a Vas Megyei Önkéntes Centrum által novemberben meghirdetett kezdeményezéshez. A könyvélmény program gyermek, ifjúsági és szépirodalmi könyvek gyűjtésével indult. Két hét alatt közel 2000 kötet gyűlt össze. Minden olvasnivaló hátrányos helyzetű gyermekekhez és családokhoz került.
Olvass velem!

A Vas megyei önkéntes szervezet

Hírességek (neves közéleti személyiségek, politikusok, újságírók és sportolók, diákok és a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár dolgozói) olvasnak fel az ajándékozás előtt több helyszínen: Szombathelyen a Savaria Egyetemi Központ Könyvtárában, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban és a Siker Könyvtárban; Vasváron a Dr. Bendefy László Városi Könyvtárban és Sárváron a Nádasdy-vár és Művelődési Központ és Könyvtárban.

Önkéntes felolvasást vállalt a Siker Könyvtárban Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária tanácsnok, Dr. Lazáry Györgyné pszichológus, Szabó Tibor színművész; a SEK Könyvtárában Mérei Tamás, a Savaria Karnevál kuratóriumi elnöke, Dancsó Zoltán kick-box világbajnok, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Bauer Péter író, Merklin Tímea újságíró. Vasváron Kovács Tilda polgármester asszony is csatlakozott a programhoz, amely Rosta Géza zenés verses előadásával zárul.

A könyvtárak szervező munkájának és a megye lelkes önkénteseinek köszönhetően az öt helyszínen összesen több mint nyolcvanan olvasnak fel!

 

A csatlakozott könyvtárakban 10:00 órától 12:00 óráig tart a program a „könyvélmény napon”, december 20-án.

 

A felajánlott könyveket a rászorulóknak a Pálos Károly Családsegítő Szolgálat, a Vas Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthon, a Változó Világért Alapítvány, a Savaria Rehab Team Nappali Központ, a Gondozási és Családsegítő Központ Sárvár és a vasvári Egészségügyi Alapellátó Intézmény adja át.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére