Kiköltözik a Mesebolt a Fő térre

Frisss • 2013. szeptember 11., szerda •
Megkezdte a felkészülést az új évadra a Mesebolt Bábszínház. A kicsiknek szóló bérletben négy előadást kínálnak, de decembertől a város bölcsődéiben is fellépnek majd. Idén először a bábszínház állítja össze a városi zenés-gyermekszínházi bérletet is. Mindezek előtt, mintegy kedvcsinálónak, családi délutánnal várják az érdeklődőket szeptember 15-én a Fő téren. Lesz színház, felhővadászat, kézműves foglalkozások és sok-sok játék.
Kiköltözik a Mesebolt a Fő térre

HANG-TÉR-KÉP

A Mesebolt Bábszínház és partnerei családi évadnyitója Szombathely Fő terén 2013. szeptember 15-én (vasárnap) 14 órától 19 óráig

14:30 A Holdkirály palotája - Kabóca Bábszínház, Veszprém

15:20 Néptáncbemutató - Dr. Pesovár Ernő AMI

16:00 Ti-ti-tá - Mesebolt Bábszínház, pöttöm színház

16:30 Táncház - Dr. Pesovár Ernő AMI

17:15 Babszem Jankó - Ziránó Színház, Hottó

Mindeközben folyamatosan “Felhővadászat”, kézműves foglalkozások, fejlesztő és logikai játékok, és zene!

Eső helyszín: MMIK


SZABÓ BORBÁLA: ÉN VAGYOK ÉN, TE VAGY TE (iskolásoknak)

 Van egy ember. Ugyanolyan, mint bárki más: szürke kalapjánál már csak a nadrágja, a nadrágjánál  a kabátja, a kabátjánál meg az élete szürkébb. De egy nap elege lesz a szürke életéből, és úgy dönt, hogy mindent megváltoztat: új, viccesebb nevet ad a dolgoknak a régi helyett! Az ágyat elnevezi képnek, az asztalt szőnyegnek, a széket órának, az újságot ágynak, és így tovább. A hasát fogja a nevetéstől, olyan jól szórakozik, miközben ezen az új, saját nyelvén beszél. 

- Egek! Ez az ember teljesen megőrült! - álmélkodnak a többiek az utcán, a boltban, a moziban, mert már nem értik meg őt. De ő csak nevet ezen is, mert ez a mondat az ő nyelvén már azt jelenti:

- Nyulak! Ez a láb pöttyösen megebédelt!

És egyáltalán nem zavarja, hogy nem érti senki.

Egészen addig, amíg meg nem ismer egy gyönyörű lányt.


VITÉZ LÁSZLÓ - AZ ELÁSOTT KINCS (óvodásoknak)

Szerbusztok Pajtikák!

Képzeljétek el, a nagymamucikám azt mondta: „ Ide figyelj, László! Elég nagy vagy már, elég puliszkát megettél itthon, úgyhogy jobban teszed, ha elmész dolgozni, és keresel egy kis pénzt.” Én annyit, de annyit kerestem már azt a kis pénzt, de még semennyit sem találtam. Talán most itt, Szombathelyen több szerencsével járok!

Ezzel a beköszöntővel érkezett meg hozzánk, a Mesebolt Bábszínházba Vitéz László, a piros sipkás, báb szuperhős, aki képes legyőzni az ördögöket, sőt magát a Halált is. Eddig nem látott, új kalandjait hozta el nekünk. Biztosíthatunk mindenkit, ezek sem lesznek kevésbé izgalmasak, mint a már ismertek. Sőt!


SZÁSZ ILONA: AZ ÖRDÖG KÚTJA – VASI MENDE-MONDÁK (óvodásoknak, iskolásoknak)

 A világ rendje szerint az égben laknak az angyalok, a pokolban az ördögök, a kettő között meg a mifélék, az emberek. De mi történik, ha a mi falunkban e három összetalálkozik?

Erka néni újabb meséjéből megtudhatjátok, hogy nem minden az, aminek látszik.

Bábjátékunk arra is választ ad, hogy miért van az Őrségben a harangoknak szoknyája.

Az előadásból azt is megtudhatjátok, hogy a szerelmesek egymásra találnak-e.


RÁKOS PÉTER: MUMUS A PADLÁSON (óvodásoknak, iskolásoknak)

Megszökik egy Kismumus nevű kismumus Mumusországból - és meg sem áll a Tar Richárd utca és a Sóvám utca sarkán lévő pesti bérház padlásáig. (Még Mumusország ajtaját is nyitva felejti, olyan sebesen szökik el!) A padláson aztán találkozik Bencével, a kéményseprővel. Bence számára első pillantásra is nyilvánvaló, hogy mumuskánknak titkai vannak, és különleges képességei - ezenkívül némi vaj a füle mögött. Ráadásul mumustársai: Perec, meg a nem túl eszes Böhöm is a nyomában vannak, mert vissza akarják vinni a mumuskirály elé a kis szökevényt. Mindebből világosan látható, hogy a mumusgyerekek élete sem könnyű! (Különösen akkor, ha a fülük még nem érte el a nyolc fityisz hosszúságot!)

 

közösség

további frisss

lap tetejére