Gasztronómiai fesztivál lesz Szarvaskenden

szróbert • 2014. február 21., péntek •
A már hagyományos böllérverseny mellett lesz bolondesküvő, rönkhúzás és számtalan gyermek- és kulturális program is – hangzott el az Ausztria-Magyarország Határon átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Natur-Kulinarium projekt gasztronómiai fesztiváljára invitáló sajtótájékoztatón. A március elsejei programot Szarvaskenden, a Szabó Tanyán rendezik meg.
Gasztronómiai fesztivál lesz Szarvaskenden

A sajtóreggelivel egybekötött tájékoztatón Kovács Ferenc, a Vas megyei Közgyűlés elnöke a frisss.hu-nak elmondta: március 1-jén folytatódik az a hagyományteremtő szándékkal tavaly megkezdett színes, gasztronómiai kavalkád, melyen – a tervek szerint – tovább népszerűsíthetik a hagyományos módon előállított ételeket.

A megyei közgyűlés elnöke hozzátette, hogy a Natur-Kulinárium program elsősorban a kistelepülések lakosságmegtartó, illetve az egészséges táplálkozást népszerűsítő projektje.

Marton Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke kiemelte: a 2014-2020-as fejlesztési terv részeként szeretnénk a nemzeti lovasprogramhoz illeszteni ezt a rendezvényt.

Bánovics Judit, a program koordinátora pedig arról tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit, hogy kulturális és gyermekprogramok is várják a résztvevőket, persze lesz böllérverseny- valamint gyermek- és kulturális program is. A kísérő események között pedig a bolondesküvő és a rönkhúzás is szerepelni fog. A böllérversenyen egyébként a térség 20 lelkes csapata méri majd össze tudását.

Szabó József, a Szarvaskendi Szabó Tanya tulajdonosa miután röviden bemutatta a gasztronómiai fesztiválnak helyet biztosító tanyáját, azt is elmondta, hogy további fejlesztések várhatók.

Az EU-s projekt részeként megrendezendő gasztronómiai fesztivál azért Szarvaskenden lesz, mert a három ajánlatos felkérésre a Szabó Tanya adta a legkedvezőbb ajánlatot. A projekt megvalósításában a Kelet-Stájerországi regionális Turisztikai Szövetség, a Bio Kutató Intézet (Ausztria), az MA 49 – Bécs Város Erdő- és Mezőgazdasági Hivatala, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. és persze a Vas megyei önkormányzat vesz részt.  A fesztivál fővédnökei V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár és Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke lesznek.

És legvégül... Megyei közgyűlési hatáskörök csökkenése ide-oda, azért elkényeztették a sajtó képviselőit. Méghozzá így:

 

közösség

további frisss

lap tetejére