Eszenyi, Jordán, Szabó Győző - Az Átváltozások lesz a karneváli darab

Frisss • 2012. július 23., hétfő •
A Weöres Sándor Színház Karneválszínházat létrehozó csapata megtanulta, remekül érti a közönség számára izgalmas módszert; hogyan lehet szabadon kezelni egy adott irodalmi alapanyagot. Idén Ovidius átirat lesz műsoron a historikus rendezvényen, a színpadon Eszenyi Enikővel.

Eszenyi Enikő is játszik az idei darabban

Ovidius divatos, léhának mondott, erotikus költő volt. Rendkívül könnyen verselt, csak a költészet és a kellemes társaságok, főleg a nők érdekelték. Csattanós szerelmi történeteket írt versekben. Ezek széles körben tetszenek. Fő műve az „Átváltozások" 15 könyve. Az ebben szereplő istenek és félistenek ugyan mulatságosabbak, olykor léhábbak is, mint a hitregékben találhatók, Ovidiusnál kellemesebben senki se mesélte el a soktémájú görög-latin istenvilágot. Ezt az alapanyagot használjuk fel ez alkalommal, hogy a Karneválon néhány napra életre kelt ókori hangulathoz vidám mulatsággal járuljunk hozzá. Az „Átváltozások” cím nem csak Ovidius művét jelenti, hanem utal arra a színészi képességre is, mely munkánk egyik alapja; képesek vagyunk belebújni az egyes helyzetekbe, figurákba hogy a nézőket váratlan, meghökkentő pillanatokkal ajándékozzuk meg. A karneválszínház történetében először vendégszerepel Eszenyi Enikő a Weöres Sándor Színház szabadtéri előadásában.

A rendező Andrew Hefler

Rendező: Andrew Hefler

Játsszák: Eszenyi Enikő, Jordán Tamás, Szabó Győző, Nagy Cili, Vlahovics Edit, Orosz Róbert, Alberti Zsófi, Endrődy Krisztián, Vass Szilárd, Kovács Gergely, Szabó Róbert Endre, Budai Dávid

Előadások:

augusztus 17. (péntek), 18 óra bemutató (esőnap: augusztus 18., 15 óra),

augusztus 18. (szombat), 18 óra (esőnap: augusztus 19., 15 óra),

augusztus 19. (vasárnap), 18 óra (esőnap: augusztus 20., 15 óra),

augusztus 20. (hétfő), 18 óra (esőnap: augusztus 26., 11 óra),

augusztus 21. (kedd), 18 óra (esőnap: augusztus 26., 11 óra),

augusztus 22. (szerda), 18 óra (esőnap: augusztus 26., 18 óra),

augusztus 25. (szombat), 18 óra (esőnap: augusztus 26., 18 óra),

augusztus 26. (vasárnap), 15 óra (esőnap: nincs)

 

Jegyárak : 2900 Ft kivéve augusztus 25. 26.:3500 FT

CSÁSZÁROK NAPJA HOLLÓSI FRIGYESSEL

A históriás játékok idején - augusztus 23-án és 24-én - a Weöres Sándor Színház társulata nem csak a karneválszínházi előadásra, hanem kedvelt, Császárok napja című produkciójára is várja a közönséget, amelyen a karneválok elmaradhatatlan művésze, Hollósi Frigyes is vendégszerepel.

Előadások:

augusztus 23., 18 óra (esőnap: augusztus 24., 15 óra)

augusztus 24., 18 óra (esőnap: augusztus 25., 15 óra)

 

Szakértő: Katona Attila

Házigazda: Jordán Tamás

Dramaturg: Barták Balázs

Közreműködnek: Hollósi Frigyes és a Weöres Sándor Színház művészei

Jegyár: 2.000 Ft

 

Jegyinformáció: www.wssz.hu

 

KARNEVÁLI SZÍNHÁZSZERDA

Hagyományos beszélgetéssorozatunk a karneválszínház próbafolyamata alatt is várja az érdeklődőket. Vendégeink lesznek: Eszenyi Enikő Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, rendező, a Vígszínház igazgatója, aki a karneválszínház történetében először vendégszerepel Szombathelyen, és Andrew Hefler, a The Madhouse Theatre Company tagja, a Beugró trénere, aki az idei évadban egy improvizációs kurzust is tartott a Weöres Sándor Színház színészeinek, és akit ezúttal az előadás rendezőjeként üdvözölhetünk.

Augusztus 1. (szerda), 17.00

Aki kérdez: Jordán Tamás

Aki válaszol: Eszenyi Enikő

Augusztus 9. (csütörtök), 17.00

Aki kérdez: Jordán Tamás

Aki válaszol: Andrew Hefler

 

Helyszín: Cafe Frei, Szombathely, Uránia udvar

A belépés díjtalan.

 

közösség

további frisss

lap tetejére