Elindult a 30 Y járat a városi Kult-Tour-Busz

Frisss • 2013. augusztus 01., csütörtök •
Nincs is jobb, mint 35 fokban egy légkondi nélküli busszal átszelni a városon- jegyzi meg a járat újraindításának ötletgazdája, Marton Zsolt alpolgármester. És tényleg. A zenekar minikoncertet ad, miközben a róluk készült fotókkal néznek farkasszemet. Az utasok meg még dudorászni is kezdnek. Szombathely város önkormányzata a 2013. márciusi közgyűlésen döntött a 30Y buszjárat visszaállításáról.
Elindult a 30 Y járat a városi Kult-Tour-Busz

 

Szombathely város önkormányzata a 2013. márciusi közgyűlésen döntött a 30Y buszjárat visszaállításáról, melynek hátterében a zenekar és a város együttműködése áll.  A járat amellett, hogy lebonyolítja a városi tömegközlekedést Olad és Kámon között, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ segítségével kulturális-turisztikai feladatokat is betölt. A busz kiállítótérként és koncerttermeként is funkcionál majd.

Az országban egyedülálló ez a buszjárat, reméljük turisztikai vonzereje is lesz- tette hozzá Marton Zsolt. Beck Zoltán a 30y frontembere megjegyezte, nem a maguk fényezésére csinálják ezt és nem is fognak buszátalakításokba. Sokkal inkább egy apró színfoltja lehet ez a hétköznapokban, valami, ami kizökkent haza úton a párizsi számolásából- mondta.  

Stílszerűen egy 30Y-fotókiállítással indulnak az események, melyet aztán rendszeres kiállítások, kis koncertek követnek helyi vagy helyi kötődésű művészek közreműködésével. A következő mozgó-tárlat jó eséllyel az idén 100. születésnapját ünneplő  Weöres Sándornak állít majd emléket. A szervezők tervei szerint a város zenés helyijárata igazi kulturális missziót tölt majd be.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére