Április 11-e a költészet napja: programok Szombathely-szerte

MTI • 2013. április 10., szerda •
Országos mese-, vers- és novellaíró pályázat eredményhirdetésével, magyar költők megzenésített verseinek előadásával, valamint a Verssoroló elnevezésű általános iskolai versenyt lezáró gálaműsorral tisztelegnek a költészet napja előtt Szombathelyen.

A Derkovits Gyula Általános Iskolában már hagyománnyá vált Verssoroló keretében ötödik alkalommal szavazhattak a város diákjai a legszebb versekre. A legtöbb szavazatot kapott költeményeket ünnepélyes gálaműsor keretében adják elő péntek délután a szombathelyi Weöres Sándor Színházban.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Polgári Egyesület Szombathelyért közös szervezésében magyar költők megzenésített verseivel várják az érdeklődőket szintén pénteken 17 órától a könyvtárban, ahol a Tarisznyások együttes tagjaival is találkozhatnak az érdeklődők.
 

Szombathelyen a Simon István Általános iskolában tartják pénteken koradélután a XIX. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró pályázat eredményhirdetését, szombaton este pedig még mindig a költészet napja rendezvényeihez csatlakozva "Átlátszó víz legyen..." címmel Cseh Tamás-emlékestet rendeznek a Magház KultúrKocsmában.

közösség

további frisss

lap tetejére