55 millióval több a szimfonikusok pénztárcájában

EB • 2013. április 05., péntek •
Az állam további 55 millió forinttal támogatja a tavaly nemzeti besorolást kapott Savaria Szimfonikus Zenekart - jelentették be sajtótájékoztatón.

Úgy kellett, mint egy falat kenyér - üdvözölte dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Vas megyei országgyűlési képviselő, hogy megérkezett a zenekar számlájára az összeg. Úgy gondolom, hogy a nemzeti besorolás elnyerése megteremtette a szilárd, morális és jogi alapját annak, hogy a kormány plusz juttatásban tudta részesíteni a mi zenekarunkat, aminek sokan vagyunk lelkes hívei - fogalmazott a miniszter.

Dr. Puskás Tivadar polgármester, aki maga is lelkes rajongója a zenekar koncertjeinek, elmondta, tavaly vette át az önkormányzat a zenekar működtetését, és minden gond nélkül letudták zárni az elmúlt esztendőt. Kiemelte: az idén 140 millió forinttal támogatja a város a Savaria Szimfonikus Zenekar működtetését.

Mérei Tamás, a zenekar vezetője kiemelte, régóta várt fejlesztéseket tudnak megvalósítani a támogatásnak köszönhetően. A hangszerpark is felújításra szorul már, négy timpanit és 3 trombitát biztosan vásárolnak majd.

A zenekar egyébként 182 millió forintnyi saját bevétellel rendelkezik, központilag összesen 152 millió támogatást kapnak, és ehhez jön még a önkormányzat 140 millió forintos támogatása - ismertette a pénzügyi hátteret Mérei Tamás.

közösség

további frisss

lap tetejére