Velencei Pál marad a Tv-igazgatói székben?

frisss • 2012. április 24., kedd •
A csütörtöki közgyűlés zárt ülésén nevezik ki a Szombathelyi Televízió igazgatóját. Egy évvel ezelőtt az akkori főszerkesztőt, Velencei Pált ültették az igazgatói székbe. Úgy tudjuk, továbbra is marad ő.

Igazgatót választanak

Velencei Pált, a Szombathelyi Televízió régi munkatársát 2010 novemberében főszerkesztőnek, a következő év májusában pedig igazgatónak nevezték ki. Utóbbi szerződése csak egy évre szólt, most csütörtökön zárt ülésen újra napirenden lesz a városi televízió igazgatói posztjának kérdése. Lapértesüléseink szerint ismét Velencei Pált nevezik ki igazgatónak.

Velencei Pál, igazgató (forrás sztv.hu)

 

Nehéz körülmények mellett jó pénzügyi helyzet

Majd három és fél millió plusszal zárta a tavalyi esztendőt a Szombathelyi Televízió- legalábbis ez derül ki a közgyűlési előterjesztésekből.

A Pénzügyi Gazdasági és Jogi Bizottság a 2011-es évre 65 millió forintnyi támogatást ítélt meg a társaságnak, majd novemberben további hat millió forintot biztosítottak a szükséges technikai fejlesztésekre. Erre többek között azért is volt szükség, mert átrendeződött az országos médiahálózat, ez évtől ugyanis a Szombathelyi Televízió anyagokat készít a Magyar Televízió és a Duna Televízió számára is. Továbbá a tervezethez képest 3 százalékkal nőtt a filmforgatásból származó bevétel, és jóval túllépték a pályázati forrásokból várt bevételeket is- áll az előterjesztésben.

Az SZTV közéleti magazinja a Ma-Holnap (forrás sztv.hu)

 

Régi iroda- új műsorok

Sokáig szó volt róla, hogy költségtakarékossági szempontból új székhelyet keresnek a televíziónak, felmerült az MMIK és az AGORA Szalon ötlete is, de aztán mégis úgy döntöttek, maradnak a Géfin Gyula utcában, csak összébb húzódnak. Az átépítési munkákat már megkezdték, a jövőben három helyett két emeleten dolgozik majd a TV 19 állandó munkatársa.

Az elmúlt egy évben sok minden történt a városi televízió életében, filmet forgattak az Iseumról, továbbá kisfilmet és oktatófilmet készített az újraélesztésről, mely a Szombathely, a segítés városa elnevezésű programsorozat szerves része. Nemrégiben két új tematikus magazint is indítottak; a Zöldhullám a magújuló energiákkal foglalkozik, míg a Bükfürdői Magazin a szomszéd fürdőváros érdekességeibe, aktuális programjaiba enged bepillantást.

Természetesen a jól bevált és megszokott műsorok továbbra is képernyőn lesznek. Minden hétköznap 19-órától élőben jelentkeznek a legfrissebb hírekkel, előtte pedig minden nap más-más témában kínálnak látni-és hallgatnivalót. Hétfőn a sporté a főszerep, kedden jelentkezik egy órában a Műhely című kulturális magazin, pénteken pedig jön a Hétvége, programajánlókkal. A Ma-Holnap magazin a város közéletét fedi le, a Medicina pedig a Markusovszky Kórház osztályait járja körbe.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére