Valami készül a régi EPCOS-telephelyen

Szponzorált tartalom • 2019. március 26., kedd •
Szombathely új rekreációs zónája, a belváros közösségi tere, és két sportág otthona lesz. A munkálatok a tervek szerint haladnak.
Valami készül a régi EPCOS-telephelyen

A Szent László Király utcában hajdanán gyalogsági laktanya állt. Környezetében később lakóépületek sora épült, és az elmúlt évszázad folyamán több intézmény is létesült. Az egykori laktanya viszonylag nagy épületeiben különböző ipari vállalkozások kaptak helyet, így a lakó-, és intézményterület közvetlen közelében egy - ma már nem kívánt - ipari övezet alakult ki. 

A terület 2014-ben az önkormányzat birtokába került, így lehetőség nyílt a környéken élőket sokszor zavaró ipari funkciók kiszorítására, és más jellegű, elsősorban közösségi igényeket kiszolgáló fejlesztések végrehajtására.
Zöldterületi-rekreációs, közösségi és kulturális, valamint sport funkciókkal gazdagodik a Szent László király utcai terület, a lakosság és a vállalkozások számára is vonzó, korszerű miliő kialakításával. 

Az infrastrukturális fejlesztés mintegy 8000 m2 területet foglal magában. A projekt eredményeként a helyszínen olyan nagy múltú sportegyesületek kapnak elhelyezést, mint a Szombathelyi Asztalitenisz Kör, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület és régi-új pompájában tündökölhet ismét a Cserkészház is. 
A volt EPCOS telephely északi részén álló épülettömb fejlesztésével az emeleten akadálymentesen megközelíthető lesz a Vívóakadémia edzőterme és kiegészítő helyiségeket, szülői várókat, klubhelyiségeket, öltözőket, zuhanyzókat és fegyverszobákat is kialakítnak.
Szabadon álló épületként asztalitenisz gyakorlótér és az ahhoz kapcsolódó gazdasági iroda, öltözők, vizes helyiségek, szertár, teakonyha és masszázs helyiségek létesülnek.
A fejlesztéssel érintett utcafronti épületrész földszintjén 11 darab 18-42 m2 közötti alapterületű kereskedelmi, illetve szolgáltató üzleteket alakítanak ki, illetve egy 152 m2 alapterületű üzlet is lesz.

A létesítmények mellett kellő számú parkolóhelyet és zöld területeket is kialakítanak. Az infrastruktúra-fejlesztés keretében új közmű, gerincvezetékek és az épületeket ellátó bekötő-vezetéket építenek ki.

A projekt Európai Unió támogatásával a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg.

A megítélt támogatás: 750 000 000,- Ft, amely a szakági sportszövetségek 250 milliós hozzájárulásával egészül ki.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére