Unalmas, de hatékony

bz • 2012. március 30., péntek •
Újabb lépés a bio-erőmű ügyében, felállhat a mezőőrség, kellenek a MÁV-ingatlanok és az ÖNHIKI támogatás is. Címszavakban foglaljuk össze a márciusi közgyűlést.

Hosszú és a külső szemlélő számára vontatott hangulatú ülést tartott csütörtökön a Szombathelyi Közgyűlés. A tanácskozás első négy órája a napirend előtti felszólalások jegyében telt. A városvezetők hosszasan boncolgatták például a kerékpártárolók kérdését (elkélne még belőlük a városban), de többször visszatért az Illés Akadémia pályázatának kérdése is. A futball iskola ugyanis – úgy tűnt – a közgyűlés tudta nélkül indult egy pályázaton.

A napirendi pontok tárgyalásakor először az ÖNHIKI pályázaton való indulást határozták el a képviselők. Aztán meghallgatták a Grenor Hungária képviselőjét és a norvég anyavállalat igazgatótanácsának elnökét is. A közgyűlés elfogadta a kommunikációs stratégiát, így egy újabb lépést tettünk a bioerőmű felé, amit a Sárdi-ér utcai ipari területre építene a cég.

Mezőőrség védi ezentúl a Szombathely környéki kiskerteket évi 20 millió forintért. A Távhő sorsáról azonban most sem született döntés. Nem egyszerre, hanem kisebb „adagokban” adják el az önkormányzati lakásokat. A MÁV-ingatlanok ingyenes átvételéről szóló igényünket jelezzük a Nemzeti Vagyonkezelő felé – határozott egyhangúlag a közgyűlés. Az önkormányzat nem adja el Vigh Gábornak a Kossuth L. u. 2-es házszámú ingatlant, további egyeztetést szeretnének az ügyben.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére