Újra gyanúsított a Népszava újságírója

• 2012. február 15., szerda •
A Népszava munkatársa ellen büntetőeljárás indult Marton Zsolt szombathelyi alpolgármester ellen elkövetett rágalmazás miatt. A vádemelést a rendőrség szorgalmazta. Az üggyel kapcsolatban a szombathelyi Városháza közleményt adott ki, melyet az alábbiakban olvashat.

Németh Gáborral, az egyenlito.blog.hu-n üzemelő Egyenlítő TV főszerkesztőjével, a Népszava munkatársával, a Societas, az MSZP ifjúsági szervezete volt budapesti alelnökével, erzsébetvárosi alapszervezetének volt elnökével szemben a Szombathelyi Rendőrkapitányság a tegnapi napon befejezte a nyomozást.

A Marton Zsolt szombathelyi alpolgármester (Fidesz), önkormányzati képviselő sérelmére a Btk. 179.§ (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b.) pontja szerint minősülő, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt indult büntetőeljárásban a rendőrség a nyomozati iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Szombathelyi Városi Ügyészségnek.

Ugyanilyen jellegű, négyrendbeli bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás Németh Gáborral szemben a Jászberényi Rendőrkapitányságon is.

Németh Gábor a Népszava munkatársaként a 2010-es önkormányzati kampány időszakában országos publicitást adott több, fideszes politikust lejárató cikksorozatnak.

 

A tegnapi iratismertetés során kiderült, hogy Németh Gábor újságíró-politikus nem először került összeütközésbe a törvénnyel, ugyanis őt a Budapesti II. és III. kerületi Bíróság 2009. szeptember 3 napján jogerőre emelkedő, 7.B.II.56/2009/10. számú ítéletével a Btk. 313/C. § (1) bekezdésébe ütköző és az (5) bekezdés szerint minősülő hamis vagy hamisított készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával különösen nagy kárt okozó - azaz ötvenmillió forintot meghaladó - csalás bűntette, valamint a (7) bekezdésbe ütköző és minősülő hamis vagy meghamisított, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz megszerzésével elkövetett vétség miatt halmazati büntetésként 2 év, 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Tehát Németh Gábor a most terhére rótt bűncselekményeket próbaideje alatt követte el.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére