Újabb gyanúsított került előzetesbe a Czeglédy-ügyben

index.hu, MTI • 2018. március 23., péntek •
A férfit kedden vették őrizetbe a pénzügyőrök.
Újabb gyanúsított került előzetesbe a Czeglédy-ügyben

Czeglédy Csaba (k) várakozik az előzetes letartóztatásáról döntő nyomozási bírói ülésre a Szegedi Járásbíróságon 2018. március 3-án.

Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

A nyomozás különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt indult. A megalapozott gyanú szerint a férfi a Czeglédy Csaba által vezetett Humán Operátor Zrt. alkalmazottjaként „működött közre az állami költségvetés megkárosításában” – írja az MTI.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő, ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben. Ellene és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, amely diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. A bűnszervezet 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban résztvevő iskolaszövetkezetek az áfát és az szja-t nem fizették meg.

A politikus az előzetes letartóztatásból összeszedte a képviselőjelöltté váláshoz szükséges aláírásokat, így egy időre mentelmi jogot kapott, de a legfőbb ügyész indítványára a Nemzeti Választási Bizottság jogerősen felfüggesztette a mentelmi jogát, és újra elrendelték az előzetes letartóztatását.

via Index

közösség

további frisss

lap tetejére