Új motorportfólió az Opelnél - nyolcfokozatú váltó Szentgotthárdon

MTI • 2013. április 25., csütörtök •
Az Opel három új motorcsaládot és 13 új motort vezet be, 2016-ig motorportfóliójának 80 százalékát megújítja - közölte a cég szerdán az MTI-vel. Fejlesztés alatt áll a nyolcfokozatú váltómű is!
Új motorportfólió az Opelnél - nyolcfokozatú váltó Szentgotthárdon

Fotó: vg.hu

A szentgotthárdi Flex motorgyárban gyártott új fejlesztésű benzin- és dízelmotorokat fokozatosan vezetik be az Opel teljes járműválasztékában. A folyamat most kezdődött az új 1,6 literes benzin- és dízelmotorokkal, ezeket követi az év végén a kisméretű benzinmotorok családja. Valamennyi motor megfelel a legmagasabb, EURO-6-os környezetvédelmi normának. Az átalakuló ügyféligényeknek megfelelően erősek, ám mérsékelt fogyasztásúak, és a méretüket is csökkentették. Ugyanebben az időszakban új erőátviteleket is kihoz az Opel. Elkészült egy újgenerációs öt- és hatfokozatú sebességváltó, és fejlesztés alatt áll egy nyolcfokozatú váltómű.


Az új szentgotthárdi Flex motorgyárban 2012 végén indult a motorok gyártása. Három motorcsalád gyártása indul be fokozatosan: 1,6 literes benzinmotoroké, valamint középkategóriás dízel- és a kiskategóriás benzinmotoroké. A rugalmas termelési rendszerben működő gyár az idén februárban bejelentett bővítéssel együtt évi 600 ezer motor gyártására lesz képes. A Flex gyár felépítésével összesen 630 millió eurós beruházást hajt végre az Opel, ezzel magyarországi összberuházása eléri az 1,4 milliárd eurót. Az Automotive News Europe hírportál április elején írt arról, hogy a General Motors Co. 2016 végéig 4 milliárd euróval finanszírozza új Opel-modellek fejlesztését.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére