Új járda szegélyezi a nardai Kossuth utcát

há • 2020. november 27., péntek •
Összesen 15 millió forintból – zömében belügyminisztériumi pályázati támogatásból és némi önrészből – épült meg Nardán egy jelentős járdaszakasz a falu főutcáján. Ez nem minden: a projekt jövőre folytatódik, és az út túloldalát is rendbe teszik.
Új járda szegélyezi a nardai Kossuth utcát

Elkészült Nardán a Kossuth Lajos utca nyugati oldalának járdája egy jó hosszú szakaszon, mintegy 820 méteren. Nagy szükség volt már rá. Hende Csaba országgyűlési képviselő az átadáson arról beszélt, hogy város és vidék szerves egységben van, és ennek az élet minden területén meg kell mutatkoznia. – A Szombathely környékén élők közül sokan a megyeszékhelyre járnak be dolgozni azokhoz a cégekhez, ahol hatalmas érték termelődik. A vállalkozások ebből fizetik az iparűzési adót, amelynek egy szerényebb részét szolidaritási adóként központosítják és újraosztják most azok között a települések között, amelyek nem rendelkeznek jelentős iparral. Sokszor puszta szerencse kérdése, hogy egy vállalkozás hol telepedik le, és mely települést gazdagítja. Ellenben a szomszéd faluban élők is megérdemlik a jobb életminőséget, jelen esetben Nardán azt, hogy ne a sárban botorkáljanak. Most a Magyar Falu Program keretében egy jelentős összeg, közel 13 millió forint jutott arra, hogy ezt a járdát felújíthassa a település – fogalmazott az Országgyűlés alelnöke.

A falu polgármestere, Glavanics Krisztina elmondta, hogy az önkormányzat ezt az összeget további 2,25 millió forint önrésszel toldotta meg, így a beruházásra összesen 15 millió forintjuk volt. Kiderült, ezzel nem ért véget a főutca fejlesztése. Jövőre a munka folytatódik, és megújul a Kossuth Lajos utca keleti oldala is. Akkor 12,2 millió forintból 808 méteren építenek majd korszerű járdát, szintén belügyminisztériumi támogatás segítségével.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére