Trükkös csalók Szombathelyen

• 2021. január 12., kedd •
Megelőzési tanácsokkal segíti a lakosságot a rendőrség az áldozattá válás elkerülése érdekében.
Trükkös csalók Szombathelyen

Az elmúlt napokban Szombathely önkormányzati képviselőjének kiadva magát ismeretlen elkövető, segély ügyintézésére hivatkozva nagyobb pénzösszeget tulajdonított el egy szombathelyi lakásból, az ott lakó figyelmetlenségét kihasználva.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az áldozattá válás megelőzésének érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

- Ne engedjenek be senkit a lakásba, akinek személyazonosságáról nem győződtek meg hitelt érdemlően, még akkor sem, ha hivatalos szerv, vagy vállalat képviselőjének mondja magát!

- Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának munkatársai, valamint önkéntesei a közszolgálati igazolvány, illetve a polgármester által aláírt megbízólevél bemutatásával keresik fel az érintetteket. A látogatásokra kizárólag előre egyeztetett időpontban, illetve kérelemre kerül sor.

- Amennyiben a hívatlan vendég már akaratuk ellenére belépett az otthonukba, ne hagyják egy pillanatra sem felügyelet nélkül! Amennyiben kellő határozottsággal lépnek fel, meghátrál és távozni fog.

- Amikor a „látogató” távozik, írják fel a gépkocsija rendszámát, színét, típusát!

- Ha mégis megtörtént a lopás, az elkövető által megfogott, használt tárgyakat ne dobják ki, ne mossák le, mert ezek nagy segítséget jelentenek a későbbi nyomozásban!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, akkor haladéktalanul értesítse a 112-es segélyhívószámon a rendőrséget!


Forrás: police.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére