Három dimenzió a Savaria Filmszínházban

MTI • 2011. november 11., péntek •
Mindkét termét fejlesztheti a belvárosi mozi Szombathelyen. Korszerű háromdimenziós kép alkotására képes digitális berendezéseket szerelnek be, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán nyert 21 millió forintból.

forrás: www.agorasavaria.huA nagyterem és a kamaraterem technikai fejlesztése során projektorokat, új vetítővásznat vásárolnak, és fejlesztik a hangtechnikát is. A digitális rendszerre való teljes áttérés a tulajdonos önkormányzat számításai szerint 90 millió forintba kerül, a megvalósításhoz ezért szükség van további pályázati támogatások elnyerésére, és egyéb források felhasználására is - mondta el kedden Lazáry Viktor Szombathely alpolgármestere. A közbeszerzési eljárásoktól függően az Agora-Savaria Filmszínház számításaik szerint a jövő év áprilisától kezdheti majd meg a vetítéseket az új térhatású technikával.

 

A korszerűbb szolgáltatásokat nyújtó mozi nézőszámának emelkedésével 5-6 év alatt megtérülhet az a mintegy 30 millió forintnyi önerő, amellyel a pályázati pénzeket kiegészíti az önkormányzat - vélekedett az alpolgármester. Lazáry szerint: a digitalizálásra szükség van, hiszen az art mozi feladatokat is felvállaló hagyományos mozik versenyhátrányba kerültek a multiplex mozikkal szemben, és a trendek szerint 2012-ben már megszűnhet a 35 milliméteres filmek gyártása is.

 

Szombathely önkormányzata 2004 óta mintegy 500 millió forintot fordított a belvárosi filmszínház fejlesztésére, ennek során előbb felújították a belső tereket, majd a külső homlokzatot és a mozi árkádja alatti üzleteket, sőt az úgynevezett árkádsor egy részét is.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére