Történelmi győzelem

sd • 2020. szeptember 26., szombat •
A Haladás VSE élvonalbeli futsal csapata végérvényesen bejelentette igényét a magyar bajnoki trónra. Hajmási találataival idegenben győzték le a szombathelyiek a nagy rivális Berettyót.
Történelmi győzelem

A magyar NB I-es férfi futsal bajnokság 4. fordulójáig kellett várni a gigászok csatájára. Az aranyéremért folytatott küzdelem első felvonásaként a Berettyóújfalu fogadta a Haladás együttesét. Elképesztő berettyói sorozat sugallta, hogy a mérkőzés esélyese nem a vasi alakulat, ugyanis a hajdúságiak legutóbbi 53 találkozójukat rendre megnyerték, mindamellett a pillanatnyi statisztika arról árulkodott, hogy a Berettyó védekezése áll stabilabb lábakon. Góllövésben viszont eddig a szombathelyiek voltak eredményesebbek.

A rangadót a házigazda kezdte jobban, Alvarito révén a 14. percben meg is szerezte a vezetést a Berettyó. Ennél több találat nem esett az első 20 percben, így szünetre 1 gólos hazai előnynél vonultak a csapatok. Térfélcserét követően jött a fordulat: Hajmási előbb egyenlített a 25. percben, majd 10 minutummal később az állást is sikerült megfordítania a Haladás javára. Mint később kiderült, ez volt egyben a győztes találat is, így a Berettyó hosszú-hosszú idő után szenvedett vereséget hazai pályán. A Haladás ezzel az idegenbeli győzelmével jelezte, hogy felnőtt a hajdúságiak szintjére, már nem csak hazai pályán, hanem idegenben is képes elkapni legfőbb riválisát, bizonyítva ezzel, hogy a bajnoki címről szőtt álmok egyre inkább valóságos testet öltenek.

Berettyóújfalu–Haladás 1–2 (Alvarito 14., ill. Hajmási 25., 35.)

Fotó: Vas Népe / Unger Tamás

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére