Több mint kétmilliós fizetéssel próbál kisembert játszani Jakab Péter

• 2021. február 24., szerda •
Kacsóh Dániel véleménycikkében a Gyurcsány-színház szerepleosztásáról ír a Mandineren: Jakab Péter Jobbik-vezér viszi a keményeket mondó kisember szerepét, közben a DK elnöke a megbékélés hangjaként elkezd középre húzni. A felvett pózt azonban árnyalja, hogy Jakab a politikai elit tagjaként havi 2,2 milliót keres, közpénzből bérelnek neki lakást, többmilliós autót, és sofőr furikázza - írja Kacsóh.
Több mint kétmilliós fizetéssel próbál kisembert játszani Jakab Péter

Azt írja a Mandiner újságírója, hogy a jelek szerint Jakab Péter Jobbik-elnök az egyszerű kisembert próbálja eljátszani. A miniszterelnökkel, illetve a kormánypárti politikusokkal rendre vállalhatatlan stílusban beszélő baloldali politikus

A NAPOKBAN A FACEBOOKON KIFLIVEL, PARIZERREL ÉS PIROS ARANNYAL PÓZOLT,

majd miután ezt többen szóvá tették, margarinos kenyérrel ismételte meg.

Csakhogy a Jobbik egykor „zsidózó" vicceken nevetgélő, a gárdamellényt bőrkabátra cserélő, s immár Gyurcsány Ferenccel is összefogó elnöke korántsem szorul rá, hogy ilyen szerényen éljen. Sőt. 

FRAKCIÓVEZETŐKÉNT UGYANIS JELEN ÁLLÁS SZERINT BRUTTÓ 2 206 800 FORINT A BÉRE.

Vagyonnyilatkozata szerint felerészben tulajdonosa egy miskolci családi háznak, van több mint 4 millió forintnyi megtakarítása, a Parlament pedig Budapesten, Miskolcon és Ózdon is bérel neki irodát.

Míg Gyurcsány Ferenc az, aki a békülékenyt játssza,

ADDIG JAKAB A KEMÉNYEKET MONDÓ KISEMBER POZÍCIÓJÁT VETTE FEL.

Az újságíró forrásai szerint azonban ez a habitus korántsem jellemző a miskolci politikusra, felvett szerepről van szó.

Ráadásul a „kisemberséget" tovább árnyalja, hogy

SZEMÉLYESEN ÍRT ALÁ AUTÓBÉRLETI SZERZŐDÉSEKET FRAKCIÓJA SZÁMÁRA.

Vagyonnyilatkozata szerint ugyan papíron nincs saját autója, ám korlátlan benzinkártyát az erre igényt tartó képviselőkhöz hasonlóan ő is kapott. Hétfőn egy Skoda Octaviával karambolozott, az erről szóló Facebook-posztjában azt írta, ritkán adja ki a kormányt a kezei közül, „most útban a Parlament felé mégis megtettem". Ez alighanem arra utal, hogy a „parizerező" képviselőt olykor sofőr furikázza. Bár Jakabnak közpénzen bérli az autót az általa vezetett Jobbik-frakció, egy új Octavia ára 7 millió forintnál kezdődik.

Ritkán adom ki a kormányt a kezeim közül, most útban a Parlament felé mégis megtettem. Hál’ Istennek senkinek nem esett...

Közzétette: Jakab Péter – 2021. február 22., hétfő

A Mandiner összesítése szerint egyébként a tizenhét fősre apadt frakció

TAVALY ÖSSZESEN TÖBB MINT 13 MILLIÓ FORINTOT KÖLTÖTT, ILLETVE KAPOTT ILYEN CÉLRA,

s már az idén is megrendeltek több mint 6 millió forint értékben ilyen szolgáltatást. A hírportál által megismert parlamenti szerződések szerint legutóbb 2018-ban kötött az Országgyűlés hivatala Jakabnak lakásbérleti szerződést, határozatlan időre, havi 162 ezer forintos összegben, alighanem a fővárosi tartózkodások megkönnyítése érdekében.

A Jobbik úgynevezett működési kerete egyébként 2020-ban összesen mintegy 226 millió volt, míg az ellátási keret 119 milliót tett ki. Bár társadalmi támogatottságuk függvényében vannak ennél szerényebb és bőségesebb támogatással gazdálkodó képviselőcsoportok is, viszont a jelek szerint csak Jakab Péter próbálja meg azt a látszatot kelteni, hogy a frakcióvezetői fizetésből és az egyéb juttatásokból csupán parizerre és kiflire futja - írja publicisztikájában Kacsóh Dániel. 


Forrás: origo.hu / mandiner.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére