Több lakás épülhet majd Szombathelyen

Frisss • 2013. július 31., szerda •
Javulás jöhet Szombathelyen a lakáspiacon, bizakodóbbak az építőipari vállalkozások. Az első félévben ugyanis száznál több építési engedélyt adtak ki a vasi megyeszékhelyen - írja a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Több lakás épülhet majd Szombathelyen

Javul az építőipar helyzete, egyre több építőipari vállalkozás kezd lakásépítésbe. Még mindg a természetes személyek vannak túlsúlyba a lakásépítés területén, de  az utóbbi időben növekedett az értékesítési céllal épített lakások száma.

A saját használatra épített lakások száma hét százalékkal lett kevesebb az első félévben - 61-ről 54 százalékra csökkent -  az előző év hasonló időszakában mért adatokhoz képest. Ebből adódik, hogy több az értékesítésre épített ingatlanok száma - olvasható a Központi Statisztikai Hivatal féléves jelentésében.

Az első hat hónapban az újépítésű lakások 56 százalékát építették természetes személyek. Az arányuk 9 százalékkal csökkent.
Kevesebb a családi ház, főként többlakásos házakat építenek.

Az adatok arra engednek következtetni, hogy Szombathelyen és a térségében némi javulás várható. A cégek is hasonlóan vélekednek, az építőipari vállalkozások várakozásai kedvezőbbek lettek - derült ki a GKI-Erste konjunktúraindexéből.

közösség

további frisss

lap tetejére