Titkos ellenzéki megállapodás Szombathelyen

Magyar Nemzet, Vas Népe • 2019. szeptember 25., szerda •
A Pro Savaria Egyesület tagságának jóváhagyása nélkül állt össze az ellenzékkel Molnár Miklós alpolgármester Szombathelyen. Az egyesület tagjai által közzétett dokumentum szerint a tagság elhatárolódik a Molnár által a nevükben kötött megállapodástól - írta a Magyar Nemzet.
Titkos ellenzéki megállapodás Szombathelyen

Az alpolgármester az ellenzéki erőkkel összefogva a Pro Savaria Egyesület nevében olyan képviselői és kompenzációs listát nyújtott be a választási bizottsághoz, amelyet a tagság nem hagyott jóvá, és előzetesen nem is ismerhetett meg. Az egyesület tagjai ezért nyílt levélben tiltakoztak az ellen, hogy Molnár a helyi közgyűlésben átállt az ellenzékhez, és saját maga mögött a jobbikos Balassa Pétert jelölte a listán. A történtek miatt az egyesület tagjai közül többen visszaléptek a választáson való indulástól, ezért a tiltakozó levél aláírói arra hívják fel az egyesülettel szimpatizálókat, hogy a szervezet eredeti szellemiségét leginkább képviselő kormánypárti jelölteket támogassák október 13-án az önkormányzati választáson. – Júliusban tudomásunkra jutott, hogy Molnár Miklós a baloldallal és a Jobbikkal is tárgyalt a választáson indulásról – mondta az eset kapcsán a Magyar Nemzetnek Kovács Lajos, a dokumentum egyik aláírója. – Mindig is egy jobboldali, keresztény, polgári, konzervatív értékrendet támogató egyesület voltunk, ezért a jelenlegi helyzetben igyekszünk a választókat az ezt az értékrendet képviselő oldal felé terelni – fogalmazott a szombathelyi orvos, aki a Vas Népe kérdésére már erősebben fogalmazott: – Molnár Miklós becsapta az egyesület tagjait, félrevezetett minket. Úgy nevesített bizonyos személyeket, hogy ők nem is Pro Savaria tagok – döntő részben jobbikosok, de ott van Marton Zsolt, egykori fideszes bukott alpolgármester és Koczka Tibor is. Hozzáfűzte még: Molnár ahhoz sem kapott hozzájárulást korábban, hogy előbb a baloldalra álljon át a közgyűlésben, majd már a Jobbikkal tárgyaljon és megállapodjon vele közös indulásról az önkormányzati választásokon.

A Vas Népe birtokába került információk szerint: a nyílt levelet mások mellett aláírta dr. Prugberger Emil, dr. Andits Tamás, Kovács Vince, Kapolcsi Imre és dr. Berényi Tamás is. A levél végén a Pro Savaria tagok azt is megfogalmazták: javasolják a választópolgároknak, hogy az október 13-i választásokon a keresztény, konzervatív, jobboldali szakembereket támogassák. Hozzátették: a levelet általános tájékoztatónak szánták a tényekről, nem akarták, hogy politikai színezetet kapjon.

Molnár Miklós a Vas Népe megkeresésére az esettel kapcsolatban úgy reagált, hogy "látszik, hogy kampány van, kampányban minden lehetséges". Hozzátette: – 2019 májusában a Pro Savaria Egyesület jelenlévő tagjai egyhangúlag választottak elnöknek, így azt gondolom, aki más csapatnak szurkol, az focizzon máshol.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére