Tisztelet a bátraknak!

EB • 2012. március 15., csütörtök •
Az 1848-as hősök nem kételkedtek abban, hogy a magyar embernek lehet saját ügye- ezt Ágh Péter országgyűlési képviselő mondta ünnepi beszédében a Petőfi szobornál, ahová fúvó szóra, együtt vonult át a tömeg az országzászló felvonása után a Március 15.- térről. A forradalom-és szabadságharc 164. évfordulójára emlékezett Szombathely, gyönyörű tavaszi időben, reményt hozó szellőben.

A Történelmi Témaparktól a Fő téren át a Március 15. térre vonultak a huszárok 2012. március 15-e kora délelőttjén- így kezdődött meg a ’48-as hősök 164. évfordulójára megrendezett ünnepségsorozat. A katonai tiszteletadás és az országzászló felvonása után az OÁMK Simon István Utcai Általános Iskolájának és Teleki Blanka Szakképző Iskolájának diákjai adtak ünnepi műsort.

A Petőfi Sándor szobornál Szabó Tibor, Müller Péter, a Polgármesteri Hivatal Versmondó Stúdiója, az Ungaresca Táncegyüttes, a Boglya Népzenei Együttes, valamint a MUTE Ifjúsági Színtársulat adott közös ünnepi műsort „Hazám, hazám, te mindenem” címmel. Az MMIK ablakaiból szombathelyi középiskolások szavalták a Nemzeti Dalt.

Mert a bátor ember akkor is cselekszik, amikor mások gondolni sem mernek rá- reflektált az 1848 március 15-ei eseményekre Ágh Péter országgyűlési képviselő. A bátrak akkor is cselekednek, ha tudják, bírálat jár érte- folytatta ünnepi beszédét. A forradalom hősei valami igazán nagy cél érdekében legyőzték saját félelmeiket. Legyen bátorságunk, hogy mi is teljesítsük küldetésünket. A téllel együtt sokan bezárkóztunk, de a most jövő tavasz talán újra bizakodásra, reményre adhat okot- zárt Ágh Péter.

A hagyományokhoz hűen e napon iktatják be a diákpolgármestert és diák-alpolgármestert is, dr. Puskás Tivadar polgármester felajánlotta segítségét a fiataloknak, majd átadta a város kulcsát a harmadízben megválasztott Kurucz Hella diákpolgármesternek, és az újdonsült alpolgármesternek, Temesi Péternek. A közért dolgozni a legfontosabb dolog a világon, és ebben támogatni kell az ifjúságot is- mondta dr. Puskás Tivadar. Az ünnepség koszorúzással zárult a Petőfi szobornál.

Szívünk mélyén reméljük, nem csak a napsütésnek és a sétálóidőnek köszönhető, hogy nagyon sokan látogattak ki az ünnepségre, idősebbek, családok és kisgyerekek egyaránt. A lágy, simogató szellő talán meghozta azt a bizonyos reményt, elszántságot, bátorságot. Talpra magyar!

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére