Terrorban tartotta a családját

• 2021. január 26., kedd •
A Szombathelyi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése és erőszak miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki éveken át terrorizálta a családját egy Vasvár közeli településen.
Terrorban tartotta a családját

A férfi - aki feleségével három kiskorú gyermeket nevelt - hónapokig dolgozott külföldön az elmúlt években, az otthon töltött hetek alatt pedig ittas állapotban kiszámíthatatlanul viselkedett, folyamatosan ellenőrizni akarta a feleségét, és a gyermekek jelenlétével nem törődve állandóan veszekedést kezdeményezett. A férfi feleségét és az ő védelmére kelő legidősebb gyermekét is többször megütötte a konfliktusok alkalmával.

2019 februárjában egy tettlegességig fajuló családi veszekedés során mindhárom gyermek a férfi és az édesanyjuk közé állt, hogy a további bántalmazást megakadályozzák, majd valamennyien a szomszédba menekültek az elkövető elől, ahonnan csak tíz nap múlva mentek haza, amikor a férfi visszament külföldre dolgozni. Egy alkalommal a rendőrséget is ki kellett hívni, amikor a férfi ittas állapotban bezárta a feleségét a konyhába, ahol féltékenységből többször megütötte, majd elővett egy kést és azzal fenyegetőzött, hogy megöli az asszonyt.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság dönt.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére