Teljes körű ellenőrzés a Gothard Jenő Általános Iskolában

• 2012. február 09., csütörtök •
Törvény írja elő, hogy az önkormányzatok legalább négyévente ellenőrizzék az iskolák működését. A szombathelyi oktatási intézményeknél kettőben, a Zrínyiben és a Gotthárdban találtak szabálytalanságokat, utóbbinál súlyos mulasztásokat. Marton Zsolt alpolgármester közleményében kiemeli, a Gothard Jenő Általános Iskolában teljes körű ellenőrzést rendelt el.

Közlemény:

A közoktatási törvény 102. § (1) bekezdés d) pontja előírja, hogy az Önkormányzatnak legalább négyévenként egy alkalommal ellenőriznie kell az általa fenntartott közoktatási intézmények gazdálkodását, működésének törvényességét, hatékonyságát, a szakmai munka eredményességét.

Fentiek alapján a 2010/11-es év szakmai munkáját - a Szombathelyi Pedagógusok Szakmai Képviselete bevonásával - az alábbi intézményekben ellenőrizte a fenntartó szombathelyi önkormányzat:

  • Hétszínvirág Óvoda

  • Játéksziget Óvoda

  • Mesevár Óvoda

  • Weöres Sándor Óvoda

  • Gothard Jenő Általános Iskola

  • Zrínyi Ilona Általános Iskola

  • a 2010/2011. tanévben még önálló intézményként működő:

- Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakképző Iskola és Kollégium

- Gépipari és Informatikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium

- Savaria Szakképző Iskola és Kollégium,

az összevonást követően jelenleg Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium

  • Művészeti Szakközépiskola

 

Két iskola kivételével (Gothard Jenő Általános Iskola, Zrínyi Ilona Általános Iskola) a vizsgálatok megállapították, hogy az intézmények működése megfelel a jogszabályi előírásoknak és az alapító okiratban foglaltaknak.

 

Az Oktatási Bizottság megtárgyalta a vizsgálatok eredményét, és felhívta az intézmények vezetőit, hogy a szükséges intézkedéseket tegyék meg. Mivel a két érintett iskolában, a vizsgált időszakot követően új igazgatók kinevezésére került sor, ezért már az új intézményvezetők végzik az ellenőrzési tapasztalatok kiértékelését.

 

Miután a Gothard Jenő Általános Iskolában súlyos mulasztásokra is fény derült (jubileumi jutalom szabálytalan kifizetésének gyanúja, sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztésének hiányosságai, angol nyelv tanítása nem megfelelő képzettségű pedagógus által, sportedző foglalkoztatására jóváhagyott pénz szabálytalan felhasználása), ezért elrendeltem az intézmény teljes körű ellenőrzését.

 

A vizsgálat eredményei nyilvánosak, megtekinthetők itt:

http://www.e-savaria.hu/publikalas2/index.aspx?adat=83595&pf=25&lf=46&mf=899&cmf=899

Szombathely, 2012. február 9.

Marton Zsolt

Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére