Támogassa Ön is adója 1 százalékával a HISZ tevékenységét!

Társadalmi célú hirdetés • 2019. május 09., csütörtök •
A szeretetszolgálat évek óta a krízishelyzetbe került emberek megsegítésén fáradozik.
Támogassa Ön is adója 1 százalékával a HISZ tevékenységét!

A Hit Gyülekezete 1979-ben kezdte meg működését. A közösség a világszerte 600 millió hívőt számláló pünkösdi-karizmatikus megújulás része. Itthon és a határokon túl több mint 250 helyi gyülekezete működik és aktív tagjainak a száma meghaladja a 70 ezret. 

A szeretetszolgálat egész évben a szükségben lévők megsegítésén dolgozik. 

A Hit Gyülekezete karitatív szolgálata 1994-ben alakult meg. Elsődleges céljuk, hogy segíteni tudjanak azokon, akik önhibájukon kívül kerültek krízishelyzetbe. 

A szeretetszolgálat évi több mint 200 millió forint értékben segít a bajban: 

 • rezsitámogatás, 
 • gyógyszerkiváltás, 
 • beiskolázási segélyek, 
 • tartós élelmiszerek adományozása, 
 • ruhaosztások, 
 • meleg étel osztások, 
 • ünnepi ajándékozások.

A 2013-as árvízkor a gátakon 2600 önkéntes 13 000 munkaórát segített és 4500 adag ételt osztott ki, jelentős anyagi ráfordítással. Az elmúlt 40 évben Magyarországon több tízezer ember köszönheti a Hit Gyülekezete szolgálatának, hogy a családi harmónia helyreállt, kóros függőségektől szabadult meg és esélyt kapott egy új életre. Ma már egyértelmű tény, hogy a megtérők hasznosabb tagjai lesznek a társadalomnak. A jövő nemzedékének oktatására 12 intézményt tartanak fenn: óvodákat, általános és középiskolákat, kollégiumokat és hazánk egyik legnagyobb hittudományi főiskoláját, a Szent Pál Akadémiát. Iskoláikban országszerte több mint 6000 diák tanul. Több mint 700 állami általános iskolában is végeznek hit- és erkölcstan oktatást. Határon túl élő magyarok ezreit segítik abban, hogy megőrizzék keresztény és nemzeti identitásukat Egyedülálló nyári ifjúsági táboraikon is folytatódik a bibliai értékrenden alapuló nevelés és képzés, hatalmas érdeklődés mellett. 

Ezek a tények, minden évben több tízezer embert győznek meg arról, hogy 2019-ben a Hit Gyülekezetére bízza adója 1%-át. Az egyház közhasznúsága azonban helyreállt emberi életekben mérhető leginkább. Mint minden más szervezet, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata is örömmel fogadja az adományokat, felajánlásokat, amely továbbításával segíteni tud a rászorulókon. 

Jelenleg országosan több mint 30 iroda működik, ahol munkatársaik várják a rászorulókat az alábbi szolgáltatásokkal: 

 • Ruharaktár: A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata több éve üzemelteti raktárát. Ez anyagi eszközeik fő tárolási helye, itt osztályozzák és dolgozzák fel a hozzájuk beérkezett hazai és kamionokkal érkező külföldi segélyszállítmányokat. Budapesten a Hit Parkban biztosítanak lehetőséget a feleslegessé vált ruhaneműk, háztartási eszközök, játékok, könyvek leadására.
 • Házi gondozás: A beteg otthoni gondozása elsősorban a családot terheli, a házi gondozás ennek elviseléséhez nyújt segítséget az év minden napján 24 órás készenléttel.
 • Ingyenes jogi segítségnyújtás: A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata szociális ügyekben készséggel szolgál jogi tanácsadással. 
 • József program: Az ebben a programban résztvevő családok válláról több hétre leveszik az élelmezési gondot a segélycsomagokkal. A modern József programnak a lényege, hogy segítséget kaphasson bárki, aki őszintén feltárja nehéz helyzetét. Élelmiszercsomagokat, vegyi áru csomagokat állítanak össze, 20-25 000 forint értékben. 
 • Gyermekétkeztetés: Mára a gyermekétkeztetés egy külön programmá fejlődött ki. A napjainkban egyre mélyülő krízis nagy vesztesei a gyermekek, így az ő megsegítésüket az egyik legfontosabb feladatnak tartják. 
 • Tüzelő program
 • Utcai szociális munka: A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának önkéntesei - évek óta - szeptembertől március végéig rendszeresen járják Budapest aluljáróit, busz- és vonat végállomásait, forró teát, zsíros kenyeret, takarókat és plédeket osztogatva. 

A gyülekezet lelkes tagjai először 1987-ben indultak el segély-szállítmányokkal Nagyváradra, majd Brassóba, a határon túl élő magyarok megsegítésére. A ruhaneműk és élelmiszerek mellett Bibliákat és keresztény témájú könyveket is vittek magukkal. Ebből a kis kezdeményezésből fejlődött ki Németh Sándor kezdeményezésére az a karitatív szervezet, amely 1994-ben Hites Adakozók Hálózata néven szervezeti formát öltött

Hit és Erkölcs Kulturális Alapítvány néven, melyet erre az adószámra címkézett 1%-os felajánlással támogathat: 19012164-1-42

A HISZ fenntartóját és alapítóját, a Hit Gyülekezetét szintén támogathatja adója 1 százalékával. A gyülekezet technikai száma: 0279 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére