Szombathelyiek rekedtek az angol repülőtéren

Frisss • 2013. július 12., péntek •
Bajba került két szombathelyi Angliában, a Stansted repülőtéren. A fiatalok ma utaztak volna haza az egyik fapados légitársaság reggeli járatával. A gépről azonban lecsúsztak. Azt mondják, esélyük sem volt felszállni a repülőre. A társaság ügyfélszolgálatán pedig meg sem hallgatták őket.
Szombathelyiek rekedtek az angol repülőtéren

Fotó: illusztráció - Forrás: repulo.jatekvan.hu

Egy szombathelyi pár jelezte szerkesztőségünkbe, hogy nagy bajba kerültek ma a Stansted repülőtéren. Tamás és Gabriella ma utaztak volna haza Szombathelyre. A gépük ma reggel fél 7-kor indult Angliából a Stansted repülőtérről. Rutinos utazók, az indulás előtt több mint másfél órával a repülőtéren voltak.

- Három kaput nyitottak meg ma reggel a repülőtéren a beszálláshoz, de több mint hatszázan várakoztunk és álltunk a sorokban. Az ellenőrzés miatt nagyon lassan haladt a sor, ráadásul a poggyászainkkal is variáltak, esélyünk sem volt, hogy elérjük a gépet – mondta el érdeklődésünkre Tamás.

Nem csak ők maradtak le a gépről

- Egy lány velünk együtt futott a terminálba. Amikor azonban megláttuk, hogy a gép kigördül a kifutópályára, teljesen kétségbe estünk. Voltak, akik elsírták magukat, mások dühösen csapkodtak. Csalódottan battyogtunk a légitársaság ügyfélszolgálatához segítséget kérni. Próbáltuk elmagyarázni, hogy mi a problémánk, ám senki nem értett meg minket. Ekkor felhívtam az egyik magyar barátomat, aki kicsit jobban beszél nálam angolul. Átnyújtottam a telefont, de az ügyfélszolgálatos azt mondta, nem hajlandó beszélni senkivel. Majd felajánlotta, hogy 200 ezer forintért vegyünk egy másik repülőjegyet a délutáni járatra – ecseteli Tamás.

Nem cserél a légitársaság

Próbáltuk elérni az érintett légitársaság ügyfélszolgálatát, ott azt mondták, hogy megpróbálhatják visszacserélni a jegyüket az utasok, de semmi esélyt nem látnak arra, hogy ez sikerülni fog. Majd egy holnap reggel induló járatra ajánlottak 168 font/főért jegyet.

Átnéztük a légitársaság szabályzatát is. Ebben azt írják: A reptéri kioszkok és csomagfeladó pultok a járat indulása előtt 2 órával nyitnak ki, és szigorúan a járat indulása előtt 40 perccel zárnak be. Az utasok kötelesek a biztonsági ellenőrzésnél és a beszállókapunál bemutatni érvényes utazási dokumentumaikat, és különálló A4-es lapra nyomtatott online beszállókártyájukat. Azok az utasok, akik elvégezték az online csekkolást, egy kézipoggyászt vihetnek fel a gépre, mely nem haladhatja meg a megengedett méreteket. A járat indulása előtt legalább 30 perccel meg kell érkeznie a beszállókapuhoz.

Amennyiben Önnek is van hasonló negatív tapasztalata, várjuk az info@frisss.hu-ra.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére