A legjobb szombathelyi sajtófotók

EB • 2012. március 15., csütörtök •
Huszonegy fotós közel száz képe látható a szabad sajtó napján nyílt II. Sajtófotó-kiállításon az Agora Savaria Filmszínházban. A tárlatot dr. Puskás Tivadar nyitotta meg, aki a sajtófotósok életét a mentősökéhez hasonlította: télen-nyáron, hóban-sárban, éjjel-nappal készenlétben állnak. Idén három különdíjat is kiosztott a zsűri.

Dr Puskás Tivadar a megnyitó ünnepségen

Magyarországon sajtószabadság van- jelentette ki dr. Puskás Tivadar a II. Sajtófotó-kiállítás megnyitóján. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a szombathelyi írott-és elektronikus sajtó munkatársainak nyílt közös tárlata. Az elmúlt egy év terméséből mindenki öt munkával nevezhetett, így egy színes és széles paletta tárul a közönség elé. A sporttól a karneválon át, a természetfotókig, vagy a nemrégiben történt gázszivárgásig mindent megörökített a huszonegy fotós.  Ami közös bennük, hogy mindegyiket a pillanat szülte, s talán az, hogy mindegyik készítője szerelmese a munkájának. Mert ezt csak így lehet csinálni…

" A Szem" Büki László (Vaskarika) különdíjas fotója

Ha nem jó a kép, az azt jelenti, nem voltál elég közel- idézte a polgármester a magyar születésű világhírű fotóst, Robert Capa-t. A sajtómunkások olyanok, mint a mentők, folyton munkára készen állnak. Sajtófotót készíteni segítést és felelősséget jelent- tette hozzá.

"Körmend-Falco" Szendi Péter (Vas Népe) jutalmazott fotója

A zsűri, melynek tagjai a polgármester, Rasperger József és egy zalaegerszegi fotós voltak,  ezúttal három különdíjat is kiosztott: Büki László (a vaskarika.hu), Cseh Gábor ( westindex.hu), és Szendi Péter ( Vasnépe) egy-egy munkáját értékelte külön.

"Karnevál" Cseh Gábor (westindex) különdíjas fotója

A kiállításon természetesen Tóth Dávid munkatársunk is részt vett, aki ugyan nem régóta szimatolt bele a sajtófotózás rejtelmeibe, máris a mélyvízbe került. Egyik bemutatott képe például egy hétvégén készült, amikor gázszivárgás miatt ki kell telepíteni egy egész lakótömböt.ű

Szűrcsapó utca 24 - Tóth Dávid fotója

A kiállítás márciusban tehinthető meg a Savaria Mozi aulájában. 

közösség

további frisss

lap tetejére