Szombathelyen mutatkozik be a Dr. Kós Károly Néprajztudós Alapítvány

• 2020. október 16., péntek •
Hétvégi kétnapos rendezvény keretében szervezi meg az alapítvány a VII. Nemzetközi Népismereti Filmszemlét az AGORA-Savaria Filmszínházban.
Szombathelyen mutatkozik be a Dr. Kós Károly Néprajztudós Alapítvány

Október 17-én szombaton délelőtt 10 órakor nyitják meg a programokat. Dr. Gráfik Imre néprajzkutató, muzeológus, nyugalmazott múzeumi főtanácsos köszöntő beszéde után vetítik le a Dr. Kós Károlyról szóló A nagy fa árnyékában című filmet, majd az egykori kiváló néprajztudós rajzaiból készített grafikai kiállítás tablóit mutatják be. Ezt követően kezdődik a VII. Nemzetközi Népismereti Filmszemle filmjeinek vetítése, amelyeket vasárnap délelőtt 10 és 12 óra között értékel a szakmai zsűri. Tagjai: Dr. Kemecsi Lajos zsűri elnök, a néprajztudomány kandidátusa, a Budapesti Néprajzi Múzeum főigazgatója, Dr. Bereczki Ibolya, a Magyar Tudományos Akadémia köztestületének tagja, a néprajztudomány kandidátusa, a Szentendrei Néprajzi Múzeum főigazgató helyettese, Koltay Erika etnográfus, a Néprajzi Múzeum múzeumpedagógusa, filmrendező, producer, Somogyvári Rudolf producer, filmrendező, operatőr, a Filmművészeti Akadémia tagja, valamint Kós Béla pszichológus, a Dr. Kós Károly Néprajztudós Alapítvány elnöke.

A programokra a belépés ingyenes, a szervezők csak annyit kérnek a résztvevőktől, hogy viseljenek szájmaszkot vagy arcpajzsot, és tartsák be a koronavírus elkerülése érdekében érvényben lévő szabályokat.


Fotó: drkoskaroly.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére