Közlemény: Szombathely nem kér a sikertelen baloldal rendkívüli felhajtásából!

Frisss • 2013. augusztus 14., szerda •
A mai napon az MSZP-SZTKE frakció és Horváth Zoltán, az LMP önkormányzati képviselője rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte Dr. Puskás Tivadar polgármesternél, aki a fenti szabályok értelmében köteles a közgyűlést 15 napon belül összehívni. A Fidesz-frakció nem asszisztál a politikai zavarkeltéshez.
Közlemény: Szombathely nem kér a sikertelen baloldal rendkívüli felhajtásából!

 A szombathelyi közgyűlés Fidesz-frakciója közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe:  szombathelyi MSZP-LMP összeborulás rendkívüli közgyűlés összehívására tett indítványa pusztán figyelemelterelés a korábbi hibáikról, ezért frakciónk nem asszisztál a politikai zavarkeltéshez.

A távhőszolgáltatásról szóló önkormányzati rendelet közgyűlési tárgyalásakor Czeglédy Csaba szocialista frakcióvezető javaslatára fogadta el a többség azt a módosító indítványt, amely - a lakásszövetkezeti vezetők jelzése alapján - több ezer szombathelyi családban a rezsiköltség növekedését eredményezné.

Az élet bebizonyította, hogy a távhős lakótömbökben szinte lehetetlen minden egyes lakás tulajdonosát belátható időn belül elérni, és a költségmegosztók felszerelésével kapcsolatos nyilatkozatát beszerezni. A Fidesz továbbra is kitart a rezsicsökkentés mellett. Nem hagyjuk, hogy a szocialisták szakmai külsőbe bújtatott javaslata újabb terheket rakjon a szombathelyi családok vállára! A szombathelyi városvezetés rendszeresen egyeztetett a szombathelyi lakásszövetkezetek képviselőivel. A hétfői tárgyalást követően megállapodtak, hogy a rendelet módosítására a szeptemberi közgyűlésen kerül sor. Frakciónk értetlenül szemléli az MSZP-LMP összeborulás rendkívüli felhajtását a Haladás-pálya fejlesztése kapcsán. A sikertelen baloldali városvezetésnek nyolc hosszú éve volt, hogy lufieregetés helyett bemutassa fejlesztési elképzeléseit. A régióban egyedüliként regnáló szocialista polgármester, Ipkovich György sikertelenségének ékes bizonyítéka, hogy szombathelyi adófizetők pénzéből 700 millió forintot akart kifizetni a területért.  Puskás Tivadar és Hende Csaba lobbierejének, és az új városvezetésnek köszönhetően ingyenesen városunk tulajdonába került a terület.

Frakciónk örömmel fogadta Orbán Viktor miniszterelnök bejelentését, hogy a kormány hamarosan dönt a stadion és környékének felújításáról. Szombathely polgárait a kormány döntését követően teljes körűen tájékoztatni fogjuk. A szombathelyi közgyűlés Fidesz-frakciója felszólítja az MSZP-SZTKE frakciót, és Horváth Zoltán LMP-s képviselőt, hagyjanak fel a politikai zavarkeltéssel, és örüljünk közösen Szombathely sikerének.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére