Szombathely jó hely, ahol minden sportág rajongója otthonra lel

frisss • 2019. október 11., péntek •
Bár az itt élők már hetek óta birtokba vették a megújult Sportliget létesítményeit, pénteken sor került a hivatalos átadóra is.
Szombathely jó hely, ahol minden sportág rajongója otthonra lel

- A sport az élet maga. A sport megtanít minket küzdeni, hogy csak kemény munkával lehet eredményt elérni, és arra is, hogy tisztelni kell a másikat

- kezdte ünnepi beszédét dr. Puskás Tivadar polgármester, aki egyúttal visszatekintett az elmúlt 9 év sport beruházásaira is. 

Említette a Haladás Sportkomplexumot, mely amellett, hogy ezer gyermek és élsportoló számára teremtett kulturált sportolási körülményeket, az idejáró szurkolók javát is szolgálja. Az elmúlt években felújított Szombathelyi Fedett Uszoda pedig nem csak az AVUS otthona, hanem sokak számára biztosít kikapcsolódási lehetőséget. Bár még nem végeztek a szakemberek a munkálatokkal, de hamarosan végéhez ér a Késmárk utcai teniszcentrum fejlesztése és, aki a Csónakázó-tó környékén jár, maga is láthatja, hogy egyre közeleg a Jégcsarnok befejezése is. Az egykori EPCOS-telephelyen pedig szintén előrehaladott állapotban van az asztaliteniszezők és a vívók új otthona. Sőt, Szombathely azon kivételes városok egyike, ahol mind a 18 óvodában sikerült ovi-sport pályát létesíteni, ezzel biztosítva az utánpótlást. Ezek olyan beruházások, amelyre minden itt élő büszke lehet - tette hozzá a polgármester.

 

A Sportliget 1,155 milliárd forintból újult meg. A projekt konkrét elemeiről Illés Károly alpolgármester az ünnepségen részletesen beszámolt, mi pedig itt írtunk róla korábban nagyon részletesen. Lényegében megújultak a sportpályák, azoknak az igényeihez illeszkedve, akik a leggyakrabban használják - hiszen kikérték a kivitelezők a véleményüket. A boulder mászófalak igazi kuriózumnak számítanak, a mellette található - nem csak hobbi, hanem versenyszerű korcsolyázásra is alkalmas - 200 méteres görkorcsolyapályával és biztosan sokan használják majd a műanyag borítású futópályát is. A beruházás részeként pedig egy gyalogoshíd is épült, mely a Sportligetet és Kalandvárost köti össze a Csónakázó-tóval.

- A város történetében is egyedülálló az a kilenc év, melyet magunk mögött tudhatunk, annyi mindent sikerült felépíteni és megvalósítani.

Mindazok a sportberuházások, melyeket dr. Puskás Tivadar polgármester felsorolt pedig egyúttal az itt élők egészségét is szolgálják - vette át a szót dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő. A sportra fordított minden forint a legolcsóbb és leghatékonyabb egészségügyi beruházás - tette hozzá a Parlament alelnöke. A cél, hogy kitolódjon az egészségben eltöltött idő hiszen, ha már kialakult a betegség orvosra, gyógyszerre, műtéti beavatkozásra van szükség, mely komoly költségvonzattal jár - magyarázta a politikus. A munkában, tanulásban és általában a hétköznapokban megfáradt embernek kifejezetten jót tesz a rekreáció -, hogy újjá építheti önmagát - hiszen ezután ismét feltöltődve vetheti bele magát teendőibe.

A szombathelyi sportéletről szólva Dr. Hende Csaba egyúttal emlékeztetett, az idén 100 éves jubileumát ünneplő Haladás 300-300 milliós állami támogatásban részesült a működéssel kapcsolatos költségeinek a fedezésére. Így

sem idén, sem jövőre nem kerül a városnak egy fillérjébe sem a Haladás Sportkomplexum üzemeltetése, melyet minden nap reggeltől estig használnak a szakosztályok.

A jövőbe tekintve pedig a leendő városvezetés figyelmébe ajánlotta a dozmati víztározó megépítése révén beépíthetővé váló Perint-patak medrét, mely sétány, futópálya és az egyetem előtt egy közösségi tér kialakítását teszi lehetővé a következő években.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére