Székely Bertalan, Farkas Károly, Pipacs utca – utakat újítanának fel a kámoniak

• 2020. december 17., csütörtök •
Közelgő karácsony ide, koronavírus-járvány oda, Herény-Kámon városrész képviselője nem állt le a munkával. Közösségi oldalán legutóbb arra buzdította a körzetében élőket, hogy tegyenek javaslatot utcafelújításra.
Székely Bertalan, Farkas Károly, Pipacs utca – utakat újítanának fel a kámoniak

Van, ahol három utcát újítanak fel egy évben belül, és van, ahol egy kátyúzás is hónapokat csúszik – tette szóvá Horváth Gábor, és felidézte a polgármester videójában elhangzottakat is, miszerint a városvezetés nem különbözteti meg a körzeteket. A képviselő szerint a látszat más. – Az a tapasztalatom, hogy egyes városrészek előnyt élveznek. A komolyabb útfelújításokra szánt 2,2 milliárd forintból már több százmillió jutott például a déli városrészre, ebből következően már semmiképpen nem lehet igazságosan elosztani a fennmaradó összeget. Az északi városrészen még a bejelentett, kis költségű kátyúzások is hónapokat csúsznak, a hibabejelentő applikáció akadozik, időnként nem valós választ kapok arra, hogy milyen stádiumban van az ügy – sorolta aggályait a képviselő. Hozzátette, hogy bízik a jövő évi költségvetés előkészítésekor terítékre kerülő vita eredményességében, akkor kell ugyanis dönteni majd a 2021-es útfelújítási programról.

Horváth Gábor él a nyilvánosság adta lehetőségekkel: saját közösségi oldalán gyűjti a lakók javaslatait azzal kapcsolatban, hogy hol mennyire sürgős a beavatkozás, sokan fotókat is küldtek. Prága, Pipacs, Rezeda utca, Székely Bertalan, Várkonyi István, Hóvirág, Farkas Károly utca – többek között ezekre panaszkodnak a környéken élők.
TOP

közösség

további frisss

lap tetejére