Segélyszállítmány indul Horvátországba - hétfőn, kedden gyűjtik az adományt

• 2021. január 02., szombat •
Tisztálkodószereket, ásványvizet, praktikus holmit gyűjt a nardai horvát önkormányzat: segélyszállítmányt visznek a földrengés sújtotta horvátországi térségbe.
Segélyszállítmány indul Horvátországba - hétfőn, kedden gyűjtik az adományt

Napok óta szervezi a gyűjtést a nardai polgármester, Glavanics Krisztina, hiszen nemcsak informális kapcsolataik vannak a faluban élőknek a horvátországiakkal - rokoni, baráti szálak fűznek sokakat a déli szomszédainkhoz -, hanem formális is. Narda testvértelepülése, Muraszerdahely, amellyel most összefogva, közösen szerveznek gyűjtést a katasztrófa sújtotta térségben élők számára. Ugyancsak gyűjtenek a horvátlövőiek, illetve más horvát kötődésű falvak, a szállítmányt együtt állítják össze.

Narda Horvát Nemzetiségi Önkormányzata az alábbi felhívást tette közzé nemrég:

"Bizonyára mindannyian hallottak a horvátországi földrengésről és annak súlyos következményeiről. Településünk is csatlakozik a segítségnyújtáshoz a többi horvát településhez hasonlóan. Terveink szerint a jövő héten juttatnánk el a segélyszállítmányt azoknak a falvaknak, amelyek súlyos károkat szenvedtek az elmúlt napokban. Családok maradtak fedél, élelem, víz nélkül. Kérjük Önöket, amennyiben van lehetőségük rá, 2021. január 4-én, hétfőn 9.00-12.00 óráig és 14.00-17.00 óráig, valamint 2021. január 5-én, kedden 9.00-14.00 óráig juttassák el adományaikat a helyi kultúrotthonba.
Kérjük Önöket, hogy elsősorban tisztálkodáshoz szükséges dolgokban gondolkodjanak a járványhelyzet miatt, mint például:
- szappan
- tusfürdő
- papír zsebkendő
- WC papír
- pelenka
- szájmaszk
- nedves és száraz törlőkendő
- gumikesztyű
- kézfertőtlenítő
- kéztörlő
- fogkrém
- fogkefe
- sampon
- IVÓVÍZ / ÁSVÁNYVÍZ
- egyszer használatos borotva
- tisztasági betét

Segítségükben és együttérzésükben bízva,
Narda Község Önkormányzata Narda Horvát Nemzetiségi Önkormányzat"


Kép: CroExpress

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére