Politikusaink a gátakon

Frisss • 2013. június 10., hétfő •
Láthatóan fáziskésésben vannak a szocialista politikusok árvízügyben, és nem is közösködnek a kormánypártiakkal. Amíg Orbán Viktor és Hende Csaba láthatóan helyszínről-helyszínre érkezve személyesen irányítja az árvízi védekezést, fel-feltűnnek helyi politikusaink is az ország különböző részein.
Politikusaink a gátakon

Fotó: duol.hu

Talán nincs is olyan megjelenése az árvízi helyszíneken mostanában a miniszterelnöknek, amelyen a háttérben fel ne tűnne a szombathelyi honvédelmi miniszter, Hende Csaba. Nem meglepő, hogy a politikus ennyire aktív, hiszen a honvédség komoly erőkkel vesz részt a mentési, és elhárítási munkákban: páncélozott harckocsik, helikopterek, szállító honvédségi járművek segítik a lakosságot a védekezésben.

Mint arról már korábban beszámoltunk, közel 150 szombathelyi segítő kéz vett részt a győri védekezésben dr. Puskás Tivadar polgármester hívó szavára. Lazáry Viktor, Marton Zsolt alpolgármesterek mindvégig a helyszínen voltak, és személyesen is részt vettek a homokzsákok töltésében, szállításában, illetve a győrújfalui gát megerősítésében. Információnk szerint Szakály Gábor, fideszes frakcióvezető, valamint Balassa Péter, jobbikos képviselő is a helyszínen tartózkodott mindvégig. Horváth Csaba, fideszes önkormányzati képviselő pedig még mindig Győr környékén segíti volt vízügyes kollégáit.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott egy busznyi vasi kormánytisztviselő társaságában vett részt a gönyűi árvízi munkákban, aki a szombathelyi segítőket is meglátogatta.

Információink szerint a szombathelyi polgármester minden városi képviselőhöz levéllel fordult, hogy csatlakozzon a Győrben szolgálatot teljesítő vasi különítményhez, azonban a delegációhoz egyetlen MSZP-s képviselő sem csatlakozott, akik más módját és helyét találták meg az árvízi védekezésnek.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére