Összeszedik az illegálisan lerakott hulladékhalmokat

sd • 2021. január 13., szerda •
A mai 87-es főút menti akciót a tervek szerint több követi majd városszerte.
Összeszedik az illegálisan lerakott hulladékhalmokat

Látványos szemétszedés zajlott szerdán a SZOVA és a SZOMHULL munkatársainak bevonásával a 87-es főút Zanat felé tartó szakaszán.
Az akció részleteiről Horváth Soma alpolgármester, Kelemen Krisztián, a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke és Taoufik Roland, a SZOMHULL ügyvezető igazgatója számolt be a sajtó munkatársainak. 


Elhangzott: a Belügyminisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében a Tisztítsuk meg az Országot! című projekt 2020-ban megvalósítandó I. üteme keretében nyilvános pályázati felhívást tett közzé települési önkormányzatok számára. Szombathely erre tavaly novemberben pályázott, amit aztán a Belügyminisztérium december 7-i döntésével pozitív elbírálásban részesített és 100 százalékos mértékben támogathatónak ítélt.

Az elnyert támogatás összege közel 20 millió forint, amelyből 11 helyszínen történik illegális hulladékmentesítés városszerte február végéig. A támogatásból 4,5 forintot fordítanak az illegális hulladék összegyűjtésére, 14,3 forintot a hulladék elszállítására és kezelésére, 275 ezer forintot projekttáblák elkészítésére és helyszíni kihelyezésére, 718 ezer forintot pedig a pályázatot bemutató médiakampány lebonyolítására használhat fel Szombathely önkormányzata.

A város emellett pályázott 7 darab új térfigyelő kamera beszerzésére is a Tisztítsuk meg az Országot! elnevezésű pályázati felhívás keretében. Ennek elbírálása folyamatban van.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére