Orbán Viktor: Nem béníthat meg bennünket újra a vírus!

• 2020. szeptember 12., szombat •
A miniszterelnök az Operatív Törzs szombat reggeli ülése után videóban foglalta össze a fejleményeket.
Orbán Viktor: Nem béníthat meg bennünket újra a vírus!

"Erős reggel volt, az egészségügyi védekezést tekintette át az Operatív Törzs. Az egészségügy felkészült a járvány következő hullámának kezelésére, több mint 10 ezer szabad ágyunk van, ha romlana a helyzet. A lélegeztetőkészülékek rendben vannak, a kórházi kapacitások szinte korlátlanul állnak rendelkezésre, tehát ellátatlanul egyetlen magyar ember sem marad, ha elkapja a vírust" - mondta Orbán Viktor. Arról is beszélt a kormányfő, hogy a szerdai kormányülésre előkészítettek több döntést. Érvényesíteni akarják azokat a szabályokat, amit a maszkviseléssel, a boltok, tömegközlekedési eszközök használatával kapcsolatban kidolgoztak,tisztelettel kérjük az embereket, hogy tartsák be ezeket a szabályokat, de hogy ha nem tartják be, most már szankciókat is kell hozzá kötnünk."

"Az iskolákat tudjuk üzemeltetni, három iskolát kellett bezárnunk eddig és 16 óvodát, a többi helyen az oktatás többé-kevésbé megszokott rendben zajlik. Október elsejétől az iskolába történő belépéskor lesz kötelező hőmérséklet-vizsgálat is."

"Közel vagyunk ahhoz, hogy a tesztek hatósági árát meg tudjuk határozni" - mondta a miniszterelnök, az árról a szerdai kormányülésen döntenek majd. Az influenza elleni védőoltást, amit önkéntesen lehet kérni, ingyenessé tudják tenni az egész országban.  Most pedig megyek a gazdasági szakemberekkel való egyeztetésre, mert a védekezés egyik célja, hogy mentsük az emberéletet, a védekezés másik célja pedig, hogy megvédjük Magyarország működőképességét, nem béníthat meg bennünket újra a vírus!

Forrás: origo.hu
Fotó: MTI

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére