Orbán Viktor bejelentése: itt enyhít először a magyar kormány a járványhelyzet alatt

• 2021. február 24., szerda •
Videóban jelentkezett a miniszterelnök a közösségi oldalán.
Orbán Viktor bejelentése: itt enyhít először a magyar kormány a járványhelyzet alatt

Orbán Viktor a Facebook-oldalán közölte: túl vannak a járványügyi konzultációk második fordulóján. A miniszterelnök egy videóbejegyzésben összegezte, mire jutottak eddig.

„Egy fontos nap a mai, mert ma kezdünk oltani a kínai vakcinákkal. Nekem is reményt ad ez, hogy talán valamikor a jövő héten a védekezés irányítói sorra kerülhetnek. A helyzet nem könnyű, mert egyszerre itt van velünk a jó hír, több vakcina érkezett, ezért megnő majd a beoltottak száma, de közben a harmadik hullám fenyegeti Magyarországot. Ez a két tendencia, ez a két görbe fut egymással szembe, ezért arra kérek mindenkit, a most meghallgatott járványügyi szakemberek is arra kérnek minden magyar állampolgárt, hogy minél többen oltassák be magukat.”

Hogy várható-e bármiféle enyhítés, arról Orbán Viktor a következőket mondta:

„Könnyítésről egyelőre nem lehet beszélni. Egy olyan kérdés van, amit meg fogunk fontolni, hogy az idősotthonok lakói, akiket már több mint 80 százalékban átoltottunk, sokat szenvednek amiatt, hogy nem látogathatjuk őket és ők sem hagyhatják el az intézményeket. Itt szeretnénk valami emberileg elfogadható megoldást találni.”


Forrás: indirekt.hu
Kép: facebook/orbanviktor

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére