Orbán: nehéz ősz és tél elé nézünk, de az egészségügy állja a sarat

• 2020. október 16., péntek •
Nehéz őszre és talán még nehezebb télre számít a koronavírus-járvány miatt a miniszterelnök, aki a brüsszeli európai uniós csúcstalálkozón készült videoüzenetben azt javasolta az embereknek, ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazást.
Orbán: nehéz ősz és tél elé nézünk, de az egészségügy állja a sarat

A kormányfő a Facebook-oldalán péntek délelőtt közzétett videóban kifejtette: Brüsszelben éjszakába nyúló egyeztetéseket folytattak a koronavírus-járvány kezelésének tapasztalatairól. Egész Európa nehéz helyzetben van, még Németországban is többen halnak meg, mint Magyarországon - mondta. Orbán Viktor hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a magyar egészségügy európai összevetésben egyelőre jól állja a sarat. - Bízunk az orvosainkban, az ápolóinkban, a járványügyi szakembereinkben, és bízunk a határvédelmet biztosító rendőreinkben is - emelte ki a miniszterelnök.

Miután a járvány felszálló ágban marad a következő hónapokban is, nehéz ősz és talán még nehezebb tél elé nézünk - jelentette ki. A kormányfő arról is beszélt, hogy közeleg a síszezon, mindenki tervezi a téli vakációját, ám csütörtök este részletesen megismerve az európai helyzetet azt javasolja, ne tervezzenek a síszezonban külföldi utazásokat az emberek.


Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére