Elkezdődött az új bővítés a szentgotthárdi Opelnél

MTI • 2013. április 10., szerda •
Elkezdődtek a bővítési munkálatok az Opel szentgotthárdi Flex motorgyárában kedden - tájékoztatta a cég az MTI-t. Az 500 millió eurós beruházással épült Flex motorgyárban az év elején kezdődött el a rendes üzem, az új motorgyártástól komoly keresetnövekedést vár a cég.
Elkezdődött az új bővítés a szentgotthárdi Opelnél

Fotó: vg.hu

Az újítással egy időben, február 12-én jelentette be Joachim Koschnicke, az Opel alelnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen a további, 130 millió eurós kapacitásbővítést. A vállalat vezetése azért döntött a bővítés mellett, mert a jövőre induló kiskategóriás, azaz 1,4 literesnél nem nagyobb motorok esetében különösen nagy keresletre számít.

A bővítési munkálatok során az eredetivel szerkezetileg teljesen megegyező, új csarnokkal a Flex gyár területe 1600 négyzetméterrel növekszik. Április első felében a munkálatok előkészítő fázisa zajlik, majd az acélszerkezet szerelése és a falburkolás következik. Az ütemtervek szerint a csarnok június végére lesz szerkezetkész, és szeptember végére fogadhatja a berendezéseket. A bővítési projekt keretében 149 új berendezés és gép érkezik a Flex gyárba. A tervek szerint a munkálatok 2014 elején fejeződnek be, és a jövő év áprilisában indulhat a próbagyártás az új sorokon.

Az Opel új motorgenerációjának több típusa készül a tavaly szeptemberben átadott Flex gyárban, a rugalmas technológiának köszönhetően ugyanazokon a gyártósorokon. Az idén februárban elindult a középkategóriás 1,6 literes benzines motor sorozatgyártása, ezt hamarosan követi az 1,6 literes dízelmotoré, jövőre pedig kezdődik a kiskategóriás, 1,4 literesnél nem nagyobb benzinmotoroké.

A legújabb bővítéssel együtt az Opel szentgotthárdi összberuházása eléri az 1,4 milliárd eurót. Az új Flex motorgyár teljes kapacitása megközelítőleg évi 600 ezer darab lesz, és a teljes felfutás végére a munkatársak létszáma megközelíti az 1500-at.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére