Nem zárkózik el a miniszterelnöki pozíciótól Kunhalmi Ágnes

• 2020. szeptember 26., szombat •
Az MSZP társelnöke szerint nincsen még egy párt a magyar politikában, amely annyiszor kért elnézést, mint ők.
Nem zárkózik el a miniszterelnöki pozíciótól Kunhalmi Ágnes

Interjút adott az Ezalényeg.hu-nak Kunhalmi Ágnes – szemlézi az ATV online portálja. Az MSZP társelnöke beszélt többek közt a miniszterelnökségről és a Fidesz „három bűnéről” is. Az interjú elején az MSZP népszerűségvesztéséről érdeklődött az interjúztató, mellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy sok oka van ennek a szerencsétlen helyzetnek, többek közt a 2008-9-es világválság, a megoldatlan pártproblémák és az elaprózódás is. „Biztosan csináltunk egy-két gyengébb kampányt is. Ezzel együtt nincs még egy párt, amely annyit kért elnézést, mint mi. Ezt a hagyományt nem szeretném folytatni” – jelentette ki Kunhalmi.

A vezető szocialista politikus hozzátette, „ami fontos, hogy miközben értékeink nem változtak: mindig az emberi esélyek köré szervezett kormányzás mellett álltunk. Az MSZP pedig a változás pártja, így nem kérdés számomra, hogy a megváltozott körülmények között is világos, tisztességes és fenntartható utat tudunk elindítani 2022-ben egy új kormánnyal.” Ezt követően kapta Kunhalmi azt a kérdést kérdezőjétől, hogy elvállalná-e a miniszterelnöki pozíciót, mellyel kapcsolatban a politikus azt mondta, nem zárkózhat el semmilyen kihívástól. Mindemellett Kunhalmi kikötötte, hogy a probléma ott kezdődik, hogy kevés nő dolgozik a politikában és a gazdasági élet felsővezetői pozícióiban.

Arra a kérdésre, mely szerint mi a mai magyar társadalom legégetőbb problémája, Kunhalmi úgy válaszolt, hogy a létbizonytalanság. A politikus szerint a nyomasztó gazdasági létkör eredményezte azt, hogy rengetegen inkább külföldön próbáltak szerencsét az elmúlt 10 évben. A kérdező ezt követően arra kérte Kunhalmi Ágnest, nevezze meg a Fidesz-kormányok „három legfőbb bűnét” az elmúlt 10 év során. „A legnagyobb talán a cinizimus kormánytechnikává emelése” – válaszolt a kérdésre az MSZP társelnöke. Kunhalmi Ágnes szerint a Fidesz úgy döntött, hogy „Magyarország modernizációja helyett pusztán védelmet ígér. Ily módon lemondott arról, hogy a változó világ bizonytalanságát támogatással, eszközökkel és új tudással mérsékelje.” További bűnnek említette a szocialista politikus a magyar oktatás leépítését és a demokrácia ethoszának rombolását, a váltógazdaság kiiktatását is.

Forrás: mandiner.hu
Fotó: MTI/ Mónus Márton

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére