Nem pánikolnak a szombathelyiek a görögök miatt

FE • 2012. május 22., kedd •
Nem jellemző Szombathelyen az országos pánik, mely szerint a magyar turisták lemondják görögországi utazásukat. A gazdaságilag instabil országban, egy esetleges államcsőd, bizony gondot okozhat azoknak a nyaralóknak akik kint tartózkodnak. Tippek, hogy az álomnyaralás, nehogy rémálommá váljon.

Sorra mondják le a görög utakat a magyar turisták. Az utasok félnek. - Ez az országos tendencia, amely a szombathelyiekre nem jellemző- mondja Bartha Zoltánné az egyik szombathelyi utazási iroda vezetője.

Az ügyvezető megkeresésünkre elmondta: Tény, hogy évek óta csökken azok száma, akik Görögországba utaznának, de jelenleg nem éreznek pánikot, idén még senki nem mondta le az útját Szombathelyen. A szakember azt tanácsolja, ha valaki fél egy esetleges államcsődtől, akkor elsősorban ne görög szigetre utazzon.

A gazdasági elemzők szerint a félelem nem alaptalan. Ha Görögország csődbe megy, a hatások azonnal érezhetők lesznek a nyaralók számára is. Ezért azt tanácsolják, lehetőleg sok készpénzt vigyenek magukkal azok, akik Görögországba utaznak.

Egy esetleges államcsőd esetén a legnagyobb gond az lehet az utazók számára, hogy a bankrendszer összeomlik és az esetleges sztrájkok is akadályozhatják őket például a hazautazásban. Gondoljunk csak arra, ha a repülőtéren fognak sztrájkba a dolgozók. Két éve magyar turisták ragadtak kint Görögországban, akkor a kamionosok sztrájkoltak és nem volt benzin.

 

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére