Nem épül bioerőmű Szombathelyen: leállították a beruházásokat

EB • 2013. március 21., csütörtök •
A Szentkirályra tervezett bioerőmű, és a Vízöntő utcai fűtőmű sem épül meg- jelentette be rendkívüli sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar polgármester és az érintett választókerületek képviselői.

2008-ban és 2010 februárjában indította az energiatermelő beruházások előkészítését az előző városvezetés, a jelenlegi körzeti képviselők indítványa alapján most úgy döntöttek, leállítják a beruházásokat - ismertette a helyzetet a polgármester.

Marton Zsolt: „ Csak a testünkön keresztül”

Közgyűlési határozat van róla, hogy a döntésnél figyelembe vesszük a lakossági véleményeket. Ez alapján hoztuk meg a döntést - mondta el Marton Zsolt alpolgármester, az 1-es számú körzet képviselője. Nem kívánunk sem politikai sem egyéb harcokat indítani az ügyben, hiszen amikor az előző ciklus végén elindultak ezek a projektek, az összes politikai erő támogatta azokat.  Az előterjesztéseket Ipkovich György polgármester írta alá - fogalmazott.

Marton Zsolt kiemelte, a városrész képviselői egyéni indítványt nyújtanak be, hogy a projekteket leállítsák, és reméli, a közgyűlés egyhangúlag támogatja majd a kezdeményezést.

Nekünk kötelezettségünk a lakosság érdekeit nézni. Ez egy egyenes, logikus, törvényszerű döntés volt - kommentálta az eseményeket Sági József, a 14. választókerület képviselője.

Korábban Szentkirályon és a Vizöntő utcában is szerveztek lakossági fórumot a tervezett beruházásokkal kapcsolatban, arról itt és itt olvashatnak.

Marton Zsolt újságírói kérdésre elmondta, továbbra is a fosszilis energia kiváltása a cél, de az a szakemberek között is vitatott, hogy a faapríték a leghatékonyabb módszer-e. A TÁVHŐ állítólag már elkezdett érdeklődni a megújuló energiák iránt, nálunk elsősorban a szél - és napenergia hasznosítása jöhet szóba - tudtuk meg.

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére