Nehezített pálya

há • 2020. szeptember 22., kedd •
A fogyatékkal élők számára fontos és szimbolikus, hároméves, átfogó esélyegyenlőségi koncepciónak ez év márciusára kellett volna elkészülnie. Kiderült, hogy a hivatal még mindig gyűjti hozzá az adatokat.
Nehezített pálya

A városháza illetékes osztálya megkereste ugyan az önkormányzati képviselőket (nem sokkal azelőtt, hogy az anyagnak el kellett volna készülnie), és kikérte a véleményüket arról, hogy mi mindent alakítanának át saját körzetükben, de nem lehetett tudni, hogy javaslataiknak mi lett a sorsa. Megkérdeztük a városházát, hogy hol tart a dokumentum kidolgozása, és az alábbi választ kaptuk:

„Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a 374/2019. (IX.26.) Kgy. sz. határozatában támogatta, hogy készüljön egy 3 éves akadálymentesítési koncepció a fogyatékkal élő személyek jogai és esélyegyenlőségük biztosítása érdekében. A határozat értelmében a Közgyűlés felkérte a polgármestert, hogy mind a 14 választókerületre vonatkozó javaslatát – a kerületek megválasztott önkormányzati képviselői javaslatainak figyelembevételével – terjessze a 2020. márciusi Közgyűlés elé.

A Polgármesteri Hivatal felkereste Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselőit, hogy a közgyűlési határozat alapján javaslataikat tegyék meg. Felajánlásra került polgármester úr részéről, hogy a hivatal dolgozói amennyiben igény van rá, közös helyszíni bejárással egybekötött egyeztetésekkel segítik a képviselők javaslattételi munkáját, ezzel a lehetőséggel több képviselő is élt.

A képviselőktől folyamatosan - jelenleg is - érkeznek észrevételek.

A képviselői javaslatok, továbbá a műszaki tartalom egyeztetését, pontosítását követően kerülhet sor a teljes akadálymentesítés becsült forrásigényének meghatározására. Előzőek, valamint az Önkormányzat költségvetésének fedezete alapján lesz elkészíthető az előterjesztés.”

Azt tehát nem tudni, ebből mikor lesz koncepció, így az sem látszik még, hogy mikor és miből indulhat a megvalósítása – körzetenként lebontva, mindenhol a legfontosabb teendőket előresorolva.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére