Nagyhalat foghat ma a Haladás

• 2021. február 24., szerda •
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjében szerdán 17 órakor a Kisvárdát fogadja a szombathelyi csapat.
Nagyhalat foghat ma a Haladás

Utoljára az NB I-ben randevúzott egymással a két csapat. 2019 április 27-én az életéért és a bentmaradásért küzdő Haladás 2:1-re diadalmaskodott Kisvárdán. Az idei kupasorozatban eddig a Szegedi VSE-t (3-0), majd a Ménfőcsanakot (3-0) játék nélkül, a 16 közé jutásért pedig a Pécsi MFC-t (1-0) búcsúztatta a Mátyus-legénység. Az első osztály hatodik helyén álló Kisvárda a kupában az első körben 10-0-ra nyert Kecskéden, aztán 1-0-ra Kecskeméten, legutóbb pedig 2-1-re Soroksáron. A légiósokra építő szabolcsiak vereség után érkeznek Szombathelyre, a vasárnapi bajnokijukon 3-0-ra kaptak ki Pakson.

Több közös pontot is találunk a csapatok között, hiszen trénerük, Supka Attila finoman fogalmazva nem alkotott maradandót anno a szombathelyi kispadon, de találunk ismerős arcokat a keretben is, hiszen egykor Haladás-mezben terelgette a labdát a kapus Dombó Dávid és a támadó Gosztonyi András is.

– Egy nagyon erős, az első osztályban is stabilan a középzemőnyben szereplő együttes ellen lépünk pályára – mondta Mátyus János, a szombathelyiek vezetőedzője a klub honlapjának. – A két csapat lehetőségeit nem említhetjük egy lapon, de mióta Szombathelyen dolgozom, csapatom számos alkalommal bizonyította, hogy a pénz nem minden – például nem olyan régen a Vasas ellen is helytálltunk. A kisvárdai védők fizikálisan roppant erősek, kiváló középpályás soruk van, támadóik pedig szintén jó felépítésűek, gólerősek. A keretük nagy része pedig nagyszerű légiósokból áll. De nem érdekel a realitás, nem érdekel, hogy a Kisvárda a meccs esélyese – alaposan meg akarjuk nehezíteni a dolgukat és a továbbjutás a cél. Emlékezhetünk: egy éve a későbbi kupagyőztes Honvéd ellen ugyan kiestünk, de valamennyi Haladás-szurkoló jó szájízzel emlékezhet vissza az összecsapásra. A lehető legerősebb összeállításban lépünk pályára. Sajnos Tóth Dávid továbbra sem bevethető és Achilles-ín-sérülése miatt Medgyes Zoltán sem játszhat.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Döntetlennél hosszabbítás, majd ha ekkor sincs döntés, tizenegyesek következnek.


fotó: haladas.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére