Művészeti iskola lett a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola

Frisss • 2013. augusztus 13., kedd •
Az intézményben tanítóknak fontos a hagyományok ápolása, a tehetséges diákok felkarolása. Szeptembertől hivatalos keretek között művelhetik ezt, művészeti iskolaként működik tovább a Reményik Sándor Általános Iskola.
Művészeti iskola lett a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola

fotó: szombathely-lutheran.hu

Az iskola célja a művészetet szerető, annak értő művelőjévé váló gyermekek felnevelése, az alkotásra szoktatás, az önmagát képviselni és megvalósítani képes kreatív személyiség kialakítása – írja az Evangélikus Egyházközség hivatalos oldala.  Azt remélik, újabb személyiségfejlesztő, gyermekközpontú, a szülők és a tanulók által szívesen választott délutáni képzési formát tudnak biztosítani.

Egyúttal változott az intézmény neve is, ezentúl Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolának hívják.

Zene, tánc, színház, képzőművészet

Szeptembertől a Képző- és iparművészeti ágon belül Környezet- és kézműveskultúra tanszak indul, de lesz színjáték és néptánc szak is. A zeneművészeti ágban a fúvós, vonós és billentyűs tanszakokon az Ács Mihály Alapfokú Művészeti Iskola biztosítja majd az oktatást.

A művészeti képzés igénybevételének nem alapfeltétele, hogy a jelentkező eredendően a Reményik -Iskola beírt tanulója legyen. A növendékek a tanév elvégzését követően államilag elismert, művészetoktatásról szóló bizonyítványt kapnak.

A rászorulók ingyen tanulhatnak

Az  alapfokú művészeti iskolában  heti négy-hat tanórai foglalkozás biztosított térítési díj ellenében a főtárgy gyakorlatának és elméletének elsajátításához, valamint tanévenkénti egy meghallgatás és egy művészi előadás, továbbá e szolgáltatások körében az iskola létesítményeinek, felszereléseinek használata – olvasható az ismertetőben. Ingyenes viszont a halmozottan hátrányos helyzetű, a hátrányos helyzetű tanuló, a testi, érzékszervi, középsúlyos és enyhe értelmi fogyatékos, továbbá az autista tanuló részére az első alapfokú művészetoktatásban való részvétel.

Beiratkozni szeptemberben lehet, hivatalos jelentkezési lappal és szülői nyilatkozattal.

közösség

további frisss

lap tetejére