Letették a fedett jégcsarnok alapkövét

Szerző: frisss.hu Fotó: szombathely.hu • 2017. december 09., szombat •
A régi szabadtéri jégpálya közvetlen szomszédságában mintegy 2,2 milliárd forintból épül meg a vasi megyeszékhely fedett jégcsarnoka. A TAO-támogatásból megvalósuló beruházásnak köszönhetően új otthona lesz a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klubnak, de az év 11 hónapján át üzemelő létesítmény a nagyközönség számára is nyitva áll majd.
Letették a fedett jégcsarnok alapkövét

Folytatódnak Szombathelyen a sportcélú beruházások. Nem is olyan régen adták át a Haladás új sportkomplexumát, most pedig már egy új létesítmény alapkövét tették le.

Szombathely soha nem látott ütemben fejlődik. Örömteli, hogy városunk azon kevés magyarországi település közé tartozik, melynek emelkedik a lélekszáma. Ez annak is köszönhető, hogy a vasi megyeszékhely kitűnő álláslehetőségeket kínál, így sokan költöznek ide. A megnövekedett lakosság pedig többek között szabadidős tevékenységeket igényel, például sportolási lehetőséget. Ezeket az igényeket tudja majd kielégíteni a Haladás új sportkomplexuma, a folyamatosan épülő, bővülő fedett uszoda, valamint majd ez a fedett jégcsarnok is, természetesen a már meglévő jégpályával egyetemben – mondta Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntőjében. A továbbiakban a Parlament alelnöke azon reményének adott hangot, hogy sem a fenntartással, sem pedig a látogatottsággal nem lesz majd gond a beruházások elkészülte után.

Az építkezés a tervek szerint a napokban el is kezdődik. A jégcsarnokban egy nemzetközi jégkorong mérkőzések megrendezésére is alkalmas 60x30 méteres küzdőtér lesz, a hozzátartozó öltözőkkel. A szurkolókat pedig egy 450 fő befogadására alkalmas nézőtér várja majd.  A létesítményben többek között büfé, klubhelyiség, valamint edzőterem is helyet kap. Az átadásra minden valószínűség szerint két év múlva kerül sor.  

Az ünnepélyes alapkőletételen megjelent Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke, aki arra tett ígéretet, hogy a létesítmény nyitómeccsén majd a magyar és az osztrák válogatott lép jégre.    

 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére